18. Tjedan mozga u PB Rab

11.3.2019

Kampanji u svijetu poznatoj kao Brain Awareness Week i ove su se godine pridružile hrvatske znanstvene, akademske i zdravstvene ustanove. 
Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 2019. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga. Organizaciji se pridružuju i sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci, članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima, kao i sveučilišni centrima širom zemlje te u brojne zdravstvene ustanove, a tako i Psihijatrijska bolnica Rab.
 
Psihijatrijska bolnica Rab je od 2002. godine partner Hrvatskom institutu za istraživanje mozga s kojim imamo potpisan ugovor o suradnji. Upravo translacija znanosti u praksu je temeljna vrijednost i cilj svakog istraživanja. A posebno smo ponosni što su u samom začetku te ideje istaknuti znanstvenici Hrvatskog instituta za istraživanje mozga bili naši gosti i predavači. Posljednjih dvanaest godina aktivno smo uključeni i u promociju neuroznanosti kroz Tjedan mozga, koji svaki put svojom tematikom ukaže na dio istraživanja kojima se neuroznanost  bavi. Kroz predavanja, radonice, tribine i savjetovanja naša ustanova približava široj javnosti značenje istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo zanimljivu temu za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz područja istraživanja mozga: Ovogodišnja tema se fokusira na doista važne sposobnosti mozga, a to su učenje i pamćenje.
 
Program aktivnosti Psihijatrijske bolnice Rab pogledajte ovdje:
 
 


  Psihijatrijska bolnica Rab koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se