NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Često postavljana pitanja

11.8.2016

Kako doći na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu Rab?
 
Ako živite u Primorsko-goranskoj županiji:
Od liječnika obiteljske medicine potrebno je dobiti uputnicu za psihijatrijski pregled. Dogovorite prijam izravno s voditeljem odabranog terapijskog programa.
 
Ako živite u drugim dijelovima Hrvatske
U Psihijatrijskoj bolnici Rab mogu se liječiti svi hrvatski državljani, osiguranici HZZO-a ili drugih osiguravajućih društava. Dolazak na liječenje najbolje je dogovoriti izravno s voditeljem određenog programa te doći s uputnicom liječnika obiteljske medicine.
 
Ako ste strani državljanin:
U Psihijatrijskoj bolnici Rab mogu se liječiti i strani državljani. Prijam se odobrava uz uputnicu za bolničko liječenje od liječnika obiteljske medicine (npr. iz turističke ambulante). Troškove liječenja može pokriti strano osiguranje ili fizička osoba.
  
Što ponijeti sa sobom?
Vidi ovdje.
 
Kako doći na ambulantni razgovor kod psihijatra u PB Rab?
Od liječnika obiteljske medicine potrebno je dobiti uputnicu za psihijatrijski pregled. Ambulantne terapijske programe najbolje je dogovoriti izravno s odabranim psihijatrom. Imena psihijatara pronađite ovdje.
 
Kako postupiti u slučaju straha od nasilja bliske osobe?
Vrlo često osobe kojima je potrebna psihološka pomoć ne priznaju ili ne prepoznaju vlastite probleme koji se značajno odražavaju na njih same i naravno na njihovu neposrednu okolinu. Zato ne traže pomoć, a što je još teže, preporuke za odlazak liječniku odbijaju, zbog čega problemi ostaju prisutni ili se pogoršavaju.
U tom slučaju savjet možete potražiti od liječnika obiteljske medicine, obratiti se socijalnoj službi, a posljednje je pozvati policiju i hitnu službu u akutnoj nasilnoj situaciji.
 
Zakonski propisi vezani za prisilno zadržavanje i smještaj.
Osoba se može prisilno zadržati u bolnici u slučaju da psihijatar procijeni da je ista opasna po vlastiti ili tuđi život i zdravlje. Pitanje eventualnog prisilnog smještaja na liječenje u psihijatrijskoj ustanovi zajednički rješavaju pravne i medicinske službe.
 
Ima li pacijent u bolnici pristup internetu i mobitelu?
Pacijenti Psihijatrijske bolnice Rab imaju ograničeni pristup internetu, te potpuni ili ograničeni pristup mobitelu, ovisno o liječničkoj procjeni i stanju bolesnika.
 
Postoji li u bolnici smještaj za višednevni posjet obitelji i bližnjih?
U Psihijatrijskoj bolnici Rab postoji mogućnost smještaja obitelji i bližnjih na višednevni boravak.
 
Kojom dijagnostičkom obradom raspolaže Psihijatrijska bolnica Rab?
Stacionarni pacijenti ove bolnice, već prema procjeni liječnika, prolaze psihodijagnostiku, neurološku obradu (EEG, polisomnografija, evocirani potencijali), internističku obradu (RTG, EKG, holter, UZV) te laboratorijske pretrage krvi.


  Psihijatrijska bolnica Rab koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se