Gostovanje klubova liječenih alkoholičara u Psihijatrijskoj bolnici Rab

24.9.2018

Kao jedna u  nizu aktivnosti kojima Psihijatrijska bolnica Rab obilježava 63. godišnjicu svog djelovanja i 50 godina rada Odjela za liječenje bolesti ovisnosti je i održani  Stručni skup uz gostovanje Klubova liječenih alkoholičara naše regije, u subotu, 22.09.2018. godine sa početkom u 10,00 sati.

Bila je  nam je velika čast ugostiti terapeute, apstinente,članove obitelji i volontere  i ostale članove KLA . Skupu je nazočilo preko 15 Klubova iz regije .

Predstavili su se članovi sa područja grada Rijeka, KLA sa područja Karlovca, KLA Rovinj, Kla Gromače iz Krka, KLA Dubračina iz Crikvenice, KLA Labin, KLA Matulji, KL Buzet, KLA  Pula i KLA Rab.

Tople riječi dobrodošlice uputila je ravnateljica bolnice prof . dr. Vesna Šendula Jengić, spec . psihijatar, a zatim su  se predstavili i sami Klubovi.

Povijest liječenja alkoholizma uz Psihijatrijskoj  bolnici Rab, ali današnji suvremeni koncept rada  Odjela za liječenje ovisnosti u svojem predavanju izložila nam je voditeljica tog odjela dr. sc . Suzana Jonovska, dr. med ., spec. psihijatar, a stručno predavanje pod nazivom ; Liječenje alkoholizma u komorbiditetu sa drugim psihijatrijskim bolesti  održao je specijalizant Tom Sugnet, dr. med.

Organiziran je zajednički obilazak bolnice, a posebno nedavno adaptiranog i suvremeno opremljenog  Odjela za bolesti ovisnosti koji raspolaže sa 72 postelje dok se dio tretmana odvija ambulatno i  u okviru Dnevne bolnice .Uz razgovor i  neformalno druženje uz domjenak prisjetili smo se početaka rada i mnogih teških ali i lijepih trenutaka  

                               

Zarazan je entuzijazam kojim unatoč svim svakodnevnim preprekama (nedostatak prostora, financijskih sredstva za rad i ostalo) zrače terapeuti Klubova liječenih alkoholičara . Posebno veseli vidjeti apstinente koji su svoje prve trijezne korake učinili upravo u našoj bolnici.

 

 

Nada Perkić soc radnik

 

 

Rab, 24.09.2018. godine  
 
 
 GALERIJA SLIKA


  Psihijatrijska bolnica Rab koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se