Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

29.9.2009

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest Podružnica Primorsko – goranske županije sa sjedištem u Rabu, Psihijatrijska bolnica Rab, osnovana je 2002. godine na inicijativu obitelji osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti.

Cilj rada i djelovanja Udruge je pružiti pomoć obiteljima oboljelih, provoditi program socijalno-zdravstvene edukacije članova obitelji i zbrinjavatelja (patronažne sestre, liječnici primarne zdravstvene zaštite, socijalni radnici, psiholozi itd.). Kao hvale vrijedan dio rada i djelovanja Udruge je organizacija Psihogerijatrijskog simpozija koji se, već tradicionalno, održava na Rabu. Na simpoziju   domaći  i inozemni stručnjaci s područja zaštite mentalnog zdravlja s različitih razina i specijalnosti, razmjenjuju najnovije spoznaje medicinske i drugih struka aplikabilne u području psihogerijatrije. Osim toga,  Udruga provodi posebno prilagođen program fizikalne terapije za bolesnike starije životne dobi. Značajan dio programa također predstavlja i rana dijagnostika osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti, kao i terapijski rad vezan uz očuvanje funkcionalnosti njihovih rezidualnih sposobnosti, znanja i vještina koje su im potrebne u svakodnevnom životu.


  Psihijatrijska bolnica Rab koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se