Otvorena uskršnja izložba u crkvici sv. Nikole u Rabu

20.3.2018

Jučer je u crkvici sv. Nikole u Rabu otvorena već tradicionalna uskršnja izložba radova nastalih u okviru programa integrativne rehabilitacije Psihijatrijske bolnice Rab, a u organizaciji Udruge za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama FERA.  
Otvorenju su prisustvovali uzvanici, djelatnici Bolnice te osobe trenutno na liječenju u našoj Bolnici, autori  izloženih radova. 
Ravnateljica bolnice, izv. prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić je zahvalila provikaru i župniku rapske župe Uznesenja B. D. Marije župniku rapske župe mons. Mladenu Mrakovčiću , na dugogodišnjoj suradnji i ustupanju prostora crkvice sv. Nikole za postav naše izložbe.Izložbu je otvorila radna terapeutkinja Marija Bortiek uz veliku zahvalu svima koji su svojom kreativnošću, strpljenjem i trudom doprinjeli njezinom stvaranju. I ove godine ponovno nova, maštovita, vedra, šarena i cvjetna, ova prodajna izložba simbolički navješćuje nadolazeći Uskrs s porukom novog rađanja, potpunog preokreta, iz teškoga u dobro, iz smrti u život. 
Ova, kao i druge slične aktivnosti, korak su ka destigmatizaciji  osoba  s duševnim smetnjama, ukazujući na potrebu međusobnog prihvaćanja, susretanja i pomaganja. Upravo uskršnji period je osobito znakovit i u skladu s takvim porukama.Kreativnost i partnerstvo bez isključivanja. Ili kako je to lijepo je izrazio fra Ivan Matić: "Blagdan Uskrsa nas poziva da i mi jedni drugima nosimo nadu, da jedni drugima budemo utjeha i snaga. Poziva nas da zajedno gradimo bolje društvo i da u tom zajedništvu otkrijemo snagu koja može mijenjati sve." 

Izloženi radovi mogu se pogledati, i kupiti po simboličnim cijenama, svakoga dana od 19. do 25. ožujka u periodu od 9 do 14 sati.
 
GALERIJA SLIKA  Psihijatrijska bolnica Rab koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se