NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Posjet LWL Hans Prinzhorn Klinici

24.11.2011

Drevna kineska poslovica kaže: "Ne brini se ako napreduješ polako, zabrini se ako stojiš na mjestu." Vrlo je lako uljuljkati se u sigurnost svakodnevnog i poznatog, no mnogo je zanimljivije učiti i mijenjati se. Tako je osam djelatnika iz različitih sektora naše bolnice pošlo na putovanje u gradić Hemer pokraj Dortmunda u Njemačkoj, u dvodnevni posjet jednoj od najuglednijih psihijatrijskih bolnica u toj zemlji, LWL Hans Prinzhorn Klinik. Generalni direktor bolnice, g. Bernd-Martin Schaake i njegov tim, članovi uprave, te posebno gđa. Davorka Lazaneo, glavna sestra odjela za opću psihijatriju, pružili su nam srdačnu i toplu dobrodošlicu, bili su doista izvrsni domaćini, poklonili nam mnogo svojega vremena te nam organizirali dva izuzetno zanimljiva dana predstavljanja i obilaska klinike u Hemeru, Psihijatrijske Klinike u Dortmundu, kao i izdvojenog forenzičkog psihijatrijskog odjela u zatvorskoj bolnici s visokom razinom sigurnosti u Dortmundu čiji stručni i terapijski rad vode djelatnici Hans Prinzhorn Klinike.

Našim njemačkim domaćinima – medicinskom timu i članovima uprave Hans Prinzhorn Klinike predstavljen je rad Psihijatrijske bolnice Rab, dok je pomoćnica Ravnatelja za kvalitetu HP Klinike izdvojila je u svom uvodnom referatu ključne momente u razvoju projekta upravljanja kvalitetom prilagođenog Hans Prinzhorn Klinici. Budući projekti i vizija koju su nam priopćili naši domaćini vrijedna je iskrenog poštovanja.

Iako je Klinika Hans Prinzhorn materijalno bitno većih mogućnosti, što je obično ono što se najprije zamijeti i najlakše opiše, pogled iza tog svjetlucavog zastora otkriva mnogo organizacijskih detalja, maštovitih pristupa, ideja i detalja  koji nemaju materijalnu podlogu, već samo nude odmak od tko zna gdje i kad postavljenih okvira vlastitog uma iz kojih se ne izlazi jer često niti ne primjećujemo da su tu. Delegacija naše bolnice vratila se puna dojmova i lijepih iskustava koja su pokušali prenijeti svojim suradnicima, koliko je to moguće, prezentacijom više od pet stotina fotografija. U neformalnoj i opuštenoj atmosferi, prezentaciju i dojmove o Hans Prinzhorn Klinici suradnicima je predstavio dr. Slaven Zudenigo, a nadopunjavali su ga ostali članovi, svaki u svojem segmentu rada bolnice.

Zahvalni smo gospodinu Schaakeu i njegovim suradnicima na srdačnom gostoprimstvu, želimo im puno uspjeha u radu i radujemo se našoj budućoj suradnji.

  Psihijatrijska bolnica Rab koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se