Psihijatrijska bolnica Rab
Kampor 224
51280 Rab, Hrvatska
OIB: 91616680822

Tel: +385.51.776.344
bolnicarab(a)bolnicarab.hr


Javna nabava
Javna nabava
PLAN NABAVE ZA 2014.g - Rebalans 2
PLAN NABAVE ZA 2015. GODINU
Nalazite se u > Aktualno
Posjet LWL Hans Prinzhorn Klinici
24.11.2011

Drevna kineska poslovica kaže: "Ne brini se ako napreduješ polako, zabrini se ako stojiš na mjestu." Vrlo je lako uljuljkati se u sigurnost svakodnevnog i poznatog, no mnogo je zanimljivije učiti i mijenjati se. Tako je osam djelatnika iz različitih sektora naše bolnice pošlo na putovanje u gradić Hemer pokraj Dortmunda u Njemačkoj, u dvodnevni posjet jednoj od najuglednijih psihijatrijskih bolnica u toj zemlji, LWL Hans Prinzhorn Klinik. Generalni direktor bolnice, g. Bernd-Martin Schaake i njegov tim, članovi uprave, te posebno gđa. Davorka Lazaneo, glavna sestra odjela za opću psihijatriju, pružili su nam srdačnu i toplu dobrodošlicu, bili su doista izvrsni domaćini, poklonili nam mnogo svojega vremena te nam organizirali dva izuzetno zanimljiva dana predstavljanja i obilaska klinike u Hemeru, Psihijatrijske Klinike u Dortmundu, kao i izdvojenog forenzičkog psihijatrijskog odjela u zatvorskoj bolnici s visokom razinom sigurnosti u Dortmundu čiji stručni i terapijski rad vode djelatnici Hans Prinzhorn Klinike.

Našim njemačkim domaćinima – medicinskom timu i članovima uprave Hans Prinzhorn Klinike predstavljen je rad Psihijatrijske bolnice Rab, dok je pomoćnica Ravnatelja za kvalitetu HP Klinike izdvojila je u svom uvodnom referatu ključne momente u razvoju projekta upravljanja kvalitetom prilagođenog Hans Prinzhorn Klinici. Budući projekti i vizija koju su nam priopćili naši domaćini vrijedna je iskrenog poštovanja.

Iako je Klinika Hans Prinzhorn materijalno bitno većih mogućnosti, što je obično ono što se najprije zamijeti i najlakše opiše, pogled iza tog svjetlucavog zastora otkriva mnogo organizacijskih detalja, maštovitih pristupa, ideja i detalja  koji nemaju materijalnu podlogu, već samo nude odmak od tko zna gdje i kad postavljenih okvira vlastitog uma iz kojih se ne izlazi jer često niti ne primjećujemo da su tu. Delegacija naše bolnice vratila se puna dojmova i lijepih iskustava koja su pokušali prenijeti svojim suradnicima, koliko je to moguće, prezentacijom više od pet stotina fotografija. U neformalnoj i opuštenoj atmosferi, prezentaciju i dojmove o Hans Prinzhorn Klinici suradnicima je predstavio dr. Slaven Zudenigo, a nadopunjavali su ga ostali članovi, svaki u svojem segmentu rada bolnice.

Zahvalni smo gospodinu Schaakeu i njegovim suradnicima na srdačnom gostoprimstvu, želimo im puno uspjeha u radu i radujemo se našoj budućoj suradnji.


KomentirajVideo - ISPCN
4. INTERNACIONALNOG SIMPOZIJA IZ PSIHIJATRIJE I KOGNITIVNE NEUROZNANOSTI prof. dr. sc. Davor Pavuna - intervju doc. dr. sc. Križo Katinić-Egzistencijalni pristup strahu mr. sc. Predrag Pale - Virtualni svijet: svijet straha ili svijet bez straha? prof. dr. sc. Davor Pavuna - Tehnologije straha i manipulcije globalističke assist. dr. sc. Karin Sernec - Anksioznost kod osoba sa poremećajem hranjenja
Publikacije Sapere Aude
Najave događanja
Otvorenje terapijskog vrta za neurokognitivnu rehabilitaciju
Zanimljivosti
Predstavljena knjiga dr. Nele Sršen "Rak na duši"
Psihoterapija
Psihoterapija
Radio emisije
Adolescencija i rizik od suicida
Humanitarna Akcija Zlatko Čaušević
Radio emisije povodom 55 godina postojanja Psihijatrijske bolnice Rab