NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

11. veljače – Svjetski dan bolesnika

12.2.2021

„Patnja nije zauvijek, ona je samo mali trenutak kad se sakrije radost, da bi se onda pojavila u još jačemu svjetlu."

prof. dr. Tomislav Ivančić
„Duhovno pomoći čovjeku"


Ivan Pavao II. prije dvadeset i devet godina proglasio je 11. veljače, blagdan Gospe Lurdske, Svjetskim danom bolesnika. To je dan koji se u Psihijatrijskoj bolnici Rab, uz entuzijazam i angažman zaposlenika, osobito onih na odjelu integrativne rehabilitacije, kao i osoba na liječenju, svake godine posebno kreativno i veselo obilježava. No ova je godina posebna, čudna, puna izazova, u mnogome teža svim ljudima, bili oni zdravi ili ne.

Ove godine nismo mogli proslaviti na naš uobičajen način – predstavama, glazbom, veseljem i izložbama, ali kroz naš svakodnevni rad te ponudu terapijskih programa i rehabilitacijskih pristupa trudimo se našim pacijentima pružiti najviše što možemo, ustrajući uvijek na unaprjeđenju programa i kvalitete usluga.

Upravo ovih dana s radošću očekujemo opremanje novih terapijskih prostora specijaliziranih za senzornu integraciju. Nova senzorna soba i Snoezelen soba trebale bi do kraja veljače biti u punoj primjeni, što nas iznimno raduje. U Hrvatskoj se ovaj vid rehabilitacije za sada primjenjuje na djeci, a ovo će biti prva takva soba namijenjena odrasloj populaciji u psihijatrijskoj bolnici.

Ovom prigodom svim osobama narušena zdravlja želimo brzo ozdravljenje, a svima skupa želimo puno zdravlja i ljubavi u nadi da ćemo uskoro prebroditi ova izazovna vremena. 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam