NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

17. Tradicionalna berba lavande

7.7.2023



U Županijskoj specijalnoj bolnici Insula 17. godinu zaredom održana je tradicionalna dobrovoljna akcija berbe lavande Umjetnost dobrobiti! Oko 150 sudionika, pretežno osoba na liječenju i djelatnika Bolnice, ali i predstavnika lokalne samouprave, institucija te gostiju i prijatelja, jučer se ranom zorom okupilo u bolničkom polju te su zajedničkim snagama u nekoliko sati obrali lavandu te ju povezali u snopove i postavili za sušenje. Tijekom čitave godine od osušene lavande pacijenti na liječenju u Bolnici u terapijske svrhe izrađivat će predmete uporabnog i dekorativnog karaktera. Uz doprinos plemenitom cilju, dobrovoljna akcija berbe lavande bila je prekrasan povod za druženje i uživanje u očaravajućim vizurama i mirisima ove mediteranske aromatične biljke. 
Podsjećamo, unutar kompleksa Županijske specijalne bolnice Insula 2007. godine 0,7 ha površine  poljoprivrednog zemljišta oplemenjeno je nasadom od 7000 sadnica lavande, a zgrada nekadašnje električne centrale uređena je i prenamijenjena u kućicu za sušenje lavande. Tijekom godina Bolnica je, uz zdravstvene usluge koje pruža, postala prepoznatljiva i po lavandi koja boravak i rad u ustanovi čini ugodnijima. 

Veliko hvala svim sudionicima na odazivu i volonterskom doprinosu!






  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam