NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

21.8.2023. Poziv na predavanje prof. dr. sc. Ranka Jelića

17.8.2023

Poštovani,
 
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje prof. dr. sc. Ranka Jelića, dipl. oec., profesora financija na Poslovnoj školi Sveučilišta Sussex.
Predavanje naslovljeno "Diversity in Finance - Does it Matter", prof. dr. sc. Jelić održat će u ponedjeljak, 21. kolovoza, u Konferencijskoj dvorani zgrade Astra Županijske specijalne bolnice Insula s početkom u 14:00 sati.
 
Uz djelatnike Bolnice i građanstvo, predavanje je posebno namijenjeno djelatnicima ekonomsko-računovodstvenih službi, uprava i odjela ljudskih resursa te sve zainteresirane molimo da se prijave putem e-maila: knjiznica@sb-insula.hr 
 
Ranko Jelić profesor je financija i voditelj istraživačke grupe za poslovne financije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sussex-u. Njegova istraživanja obuhvaćaju korporacije, male i srednje tvrtke, europska tržišta obveznicama, IPO-e, trgovanje povlaštenim informacijama, privatni kapital, regulaciju banaka i osiguravajućih društava.
 
U svome izlaganju prof. dr. sc. Jelić govorit će o suvremenoj financijskoj teoriji koja se prvenstveno usredotočila na pojedinačne donositelje odluka koji pokušavaju maksimizirati povrat i smanjiti ulog. Međutim, nedostajalo je istraživanja o kvaliteti ljudskog kapitala i širim kriterijima ulaganja kao što su okolišni i socijalni problemi.  U novije vrijeme, fokus ulagača i regulatora usmjerava se na tzv. etička ulaganja, koja obuhvaćaju pitanja okoliša, društva i upravljanja. Cilj ovog predavanja istaknuti je ključna pitanja vezana za etiku ulaganja, s posebnim naglaskom na različitost nadzornih upravljačkih struktura s obzirom na spol, dob, etničku pripadnost, obrazovanje itd.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam