NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

23.8.2023. Predavanje prof. dr. sc. Boruta Peterlina

21.8.2023

Poštovani,
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje „Genomska medicina u psihijatriji" koje će u srijedu, 23. kolovoza, putem videolinka održati prof. dr. sc. Borut Peterlin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Prijenos predavanja počet će u 14:00 sati u Konferencijskoj dvorani zgrade Astra (upravna zgrada).
 
Istraživanja u području medicinske genetike dovela su do značajnih otkrića u području neurologije i psihijatrije te otvorila nove mogućnosti ciljanog personaliziranog liječenja. O najnovijim otkrićima u području genetike u psihijatriji govorit će prof. dr. sc. Borut Peterlin, redovni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani te dugogodišnji predsjednik Europskog društva za medicinsku genetiku. Prof. dr. sc. Peterlin po zanimanju je neurolog, a medicinskom genetikom počeo se baviti prije 20-ak godina. Gostujući je predavač i suradnik Medicinskog fakulteta u Rijeci i Medicinskog Fakulteta u Osijeku, ali i dugih eminentnih sveučilišta u Europi. Za sa zadovoljstvom ističemo da je jedan od autora i pokretača Internacionalnog simpozija iz psihijatrije i kognitivne neuroznanosti (ISPCN) koji se niz godina odvijao u našoj Bolnici. Zbog pandemijskih okolnosti održavanje ove značajne edukacije je privremeno prekinuto, no nadamo se ponovnoj uspostavi Simpozija u narednim godinama. 


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam