NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

6. studentski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem – NeuRi 2016

23.4.2016

Drugoga dana 6. Studentskog kongresa neuroznanosti NeuRi 2016 na otok Rab pristiglo je oko 150 studenata iz Hrvatske i inozemstva koji su svoj radni program, započet prethodnoga dana u Rijeci, nastavili u Psihijatrijskoj bolnici Rab, ustanovi s kojom organizatori kongresa, Fakultetski Odbor Svih Studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci (FOSS MedRi), uspješno surađuju od 2012. godine.
Plenarno predavanje pod nazivom „Psychopathy – The Wolf of Wall Street or Hannibal Lecter?" održala je ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, nakon čega su se nastavile nizati zanimljive studentske prezentacije pokrivajući teme od neurogeneze do psihijatrijskih poremećaja, dotičući se čak i teme alternativne medicine.

Psihijatrijska bolnica Rab, kod nas već poznata po inovativnosti u terapijskim metodama i suvremenom pristupu liječenju, reprezentativna je ustanova ove vrste u kojoj budući mladi liječnici mogu, već samom šetnjom bolničkim krugom, osjetiti bitno drugačiju atmosferu od one koja se uobičajeno očekuje u psihijatrijskim ustanovama koje su tradicionalno obavijene snažnim velom stigme.

U ovoj bolnici pažnju plijene raznovrsni terapijski vrtovi, neki namijenjeni miru i kontemplaciji, drugi tjelesnim i kognicijskim aktivnostima, dok se u podnožju kompleksa prostire široko, romantično i aromatično polje lavande.

Nakon višesatnog radnog dijela, studenti su se mogli opustiti uz mediteranske mirise, ali i mirise hrane koju su pripremili nagrađivani bolnički kuhari, a kraj druženja zaslađen je već tradicionalnim specijalitetom Psihijatrijske bolnice Rab, tortom od lavande.

Studenti su, po završetku programa u bolnici, imali vremena posjetiti i predivan stari grad Rab koji je s početkom proljeća živnuo, probuđen od mirnoga zimskoga sna


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam