NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Berba lavande “Umjetnost dobrobiti”

3.7.2015

Danas  smo  u našoj bolnici uživali u  već tradicionalnoj berbi lavande koja se uzgaja u okviru programa integrativne rehabilitacije.

Na zajedničkom poslu branja i pripremanja za sušenje ljubičastih miomirisnih biljaka udružili su se zaposlenici bolnice, osobe koje se nalaze na liječenju u bolnici, članovi rapske udruge likovnih umjetnika „ULIKS" i žitelji i gosti otoka. Posebno nas veseli što su u berbi sudjelovali i gradonačelnik Grada Raba g. Nikola Grgurić, kao i dogradonačelnik Grada Raba g. Denis Deželjin koji su svojim primjerom iskazali podršku ovoj aktivnosti bolnice.

Ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima berbe lavande, ali i svima onima koji su uputili riječi podrške ovoj značajnoj akciji koja pored terapijskih ciljeva u okviru integrativne rehabilitacije osoba s duševnim smetnjama ima za cilj i stvaranje pozitivnih stavova prema osobama s duševnim smetnjama kao i smanjenje njihove socijalne isključenosti koja predstavlja značajan problem kako na osobnoj tako i na društvenoj razini. Mnoge osobe s duševnim smetnjama u vremenu u kojem živimo još uvijek su suočene s brojnim aspektima svoje bolesti. S jedne strane to su simptomi bolesti, a s druge strane osobe s duševnim smetnjama suočene su i s doživljajima njihove bolesti i njihove osobnosti od drugih, a ti doživljaji vrlo često i nažalost su opterećeni stereotipima i predrasudama. Kao rezultat jednog i drugog, osobe s duševnim smetnjama često teže dobivaju mogućnost za primjerenu kvalitetu života, sigurnost življenja u zajednici, primjerenu zdravstvenu skrb, ali i primjerenu socijalnu uključenost. Ako je naša berba lavande uspjela probuditi barem mali dio osjećaja jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti kod naših bolesnika, tada je uspjela u svom osnovnom cilju.

 


Fotografije pogledajte u fotoalbumu>>  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam