NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Berba lavande - manje šušura, ali ista vedrina

2.7.2020

I ovoga su ljetnog jutra pčelice marljivo obilazile svaki pojedini cvijetak još okupan rosom, kada su na naše polje lavande počeli pristizati berači. Nedugo zatim, stručak po stručak, sitni ljubičasti aromatični cvjetići nestajali su s gustih grmova i odlazili u snopovima na vezivanje i sušenje, da bi svojom dragocjenom aromom, mirisom ili možda uljem, i u zimskim danima sjećanjima vraćali toplinu ljetnih dana.

Već četrnaestu godinu zaredom lavandu sadimo i beremo. Od onih prvih 7000 sadnica 2007. godine do danas mnogi su grmovi dali svoje, mnogi novi su stasali u našem rasadniku, a berbe su, u organizaciji naše Udruge za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama – Fera, redovito okupljale goste, turiste, umjetnike, članove različitih udruga i mnoge druge posjetitelje. Premda je ove godine zbog pandemije koronavirusa berba prošla bez tog živopisnog šušura, nije zato bila manje vedra, vesela i zabavna. 

Zahvaljujemo svim marljivim beračima, vezačima, vozačima i svima drugima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u berbi i tako dali dio sebe ovom vrijednom događaju, jer plodovi ove berbe tek su zametak nekih budućih novih aktivnosti, kreativnih radova, trenutaka opuštanja ili druženja.

Trenutke koje smo zabilježili možete pogledati u galeriji.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam