NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Berba lavande uz zvukove pjesme Maestra Ljube Stipišića Delmate

1.7.2022

Sreća se širi poput mirisa iz cvijeta i privlači sve dobre stvari prema tebi.
Maharishi Mahesh Yogi
 
Na današnji dan osjećamo se upravo tako – sretno. Ispunjeni omamljujućim mirisom lavande još jednom smo se prisjetili zašto se isplati cijele godine neumorno raditi na našim poljima lavande. Zato najveća zahvala ide vrijednim rukama koje su polja lavande pripremala za ovaj svečani dan, kao i neizostavnim pčelicama bez kojih to ne bi bilo moguće.
 
Davne 2007. godine uredili smo zapošteno polje i zasadili prvi nasad sa 7.000 sadnica lavande. Od tada do danas, punih 15 godina, djelatnici kroz volonterski doprinos oplemenjuju nasade, a priroda im uzvraća ljepotom i mirisima. 
 
I ove godine, u ranim jutarnjim satima, polja lavande ispunili su berači, vezači, nosači, vozači i drugi volonteri koji su fizički naporan posao učinili vedrim i lakim, na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Među volonterima posebnu zahvalu dugujemo osobama na liječenju, koje su se i ove godine rado uključile u prikupljanje plodova i druženje. 
 
Zahvalni smo i pokojnom Maestru Ljubi Stipišiću Delmati, kojeg se uvijek sjetimo na ovaj dan. Nadahnut našim poljima lavande podržao je izradu našeg prvog CD-a „Duša lavande" te stvorio glazbenu kulisu koja se u ovakvim trenucima savršeno stapa s mnoštvom mirisa, stvarajući jedinstveno iskustvo. 
 
Za potpuni dojam ovog nezaboravnog dana pogledajte fotografije u GALERIJI


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam