NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Čestitka za Hrvatski dan liječnika

26.2.2021

Prije točno 147 godina osnovan je Hrvatski liječnički zbor. Skupina od dvadeset i jednog liječnika entuzijasta je, unatoč izazovnim uvjetima rada, ustrajala u svojoj namjeri te ustanovila tada osmu po redu liječničku udrugu u Europi.

I danas medicinska struka u velikoj mjeri ovisi o entuzijazmu liječnika, koji prvenstveno moraju biti vođeni idejom razumijevanja potreba pacijenata i njihovog ozdravljenja. Međutim, to u pravilu nije jednostavno, pogotovo nakon punih godinu dana iskustva rada u uvjetima COVID-19 pandemije. Iscrpljenost, stres, preopterećena satnica i mnoge druge poteškoće postale su njihovom i našom svakodnevicom.

Unatoč svemu, ponosni smo jer i dalje svim srcem izlazimo u susret našim pacijentima te sustavno radimo na podizanju kvalitete života na otoku Rabu, našoj regiji i šire. Svi naši zaposlenici, od čega je 65% zaposlenika zdravstvene struke i čak 68% zaposlenica ženskog spola, zajednički rade na dobrobit zdravlja naših sugrađana, a posljednjih godinu dana i na sprječavanju proboja COVID-19 pandemije u krugu bolnice, u čemu smo do sada bili uspješni. Štoviše, više nego ikad spremni smo solidarizirati se s naporima svih zdravstvenih djelatnika u Republici Hrvatskoj, a posebice onih koji rade na COVID odjelima, u ruralnim područjima i na otocima. 

Liječnice i liječnici Psihijatrijske bolnice Rab čestitaju Hrvatski dan liječnika svim kolegicama i kolegama i onima koji će to uskoro postati! Želimo svima da ostanu zdravi, ustrajni i plemeniti u svom poslu.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam