NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Čovjek planina

12.10.2023

U jučer održanom nadahnutom predavanju Stipe Božića, čuvenog istraživača, alpinista, pustolova  i pisca, uživala je brojna publika;  gosti, djelatnici ŽSB Insula i pacijenti.
Prezentacija s video isječcima i vrhunskom naracijom dotakla je brojna srca. Tijekom jednosatnog predavanja Božić je govorio o tome kako je njegovo zanimanje za alpinizam počelo, opisao je svoja putovanja, poznanstva, granice ljudske izdržljivosti, a  svojom neposrednošću i toplom ljudskom riječju te dalmatinskim humorom oduševio je sve prisutne. Pritom nije skrivao ponos time što je baš on, Dalmatinac, osvojio najviše vrhunce svijeta. Bio je to vrlo poučan sat u kojem je, kao i na svojim putovanjima, propitivao smisao, ciljeve, puteve do cilja i život koji je ponekad visio o tananim strunama. U prepunoj dvorani publika je s pažnjom gledala nikada viđene fotografije i video zapise snimljene na najudaljenijim dijelovima svijeta i slušala autentični govor o susretima, teškoćama, koracima u ledu, osvajanjima svakog metra te je doživjela puno više od onog što se može prenijeti jednom reportažom.
 
Stipe Božić je na kraju svojeg predavanja istaknuo ulogu HGSS-a, čiji je i sam član, te opisao  sudjelovanje u akciji nedavnog spašavanja alpiniste u Turskoj.
 
Umjesto diskusije, želja mnogih bila je pozdraviti, stisnuti ruku predavača i fotografirati se sa čovjekom čija je duša baš kao planine koje je osvajao i koje nam je svojim predavanjem donio na sunčani Rab.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam