NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Delegacija Republike Koreje po drugi put u posjeti ŽSB Insula

21.6.2023

20. lipnja, prvoga dana službenog posjeta delegacije Republike Koreje otoku Rabu, Županijska specijalna bolnica Insula imala je čast ugostiti njegovu ekscelenciju g. Hong Sung-Wook, veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj,  g. Kwang Hee Chae, direktora ureda Korejskog poslovnog centra u Zagrebu, te g. Zorana Horvata, predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba.
 
Nakon tople dobrodošlice i pozdravnih riječi uvaženim gostima i njihovim suprugama, ravnateljica Bolnice, prof. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić, uvodnim izlaganjem predstavila je ustanovu, ali i način poslovanja specijalnih bolnica u Republici Hrvatskoj. S posebnim naglaskom na mentalno zdravlje i dobrobit, osvrnula se također na funkcioniranje zdravstva u Hrvatskoj.
 
Potom je uslijedio obilazak Bolnice uz razgovor o mogućnostima suradnje u zdravstvu te o potencijalima za razvoj zdravstvenog turizma. Posjet je završio prigodnim druženjem uz nekoliko korejskih i hrvatskih jela koja je priredila bolnička kuhinja. 

Podsjećamo da je Veleposlanstvo Republike Koreje u  Hrvatskoj 2015. već posjetilo ŽSB Insula, a taj posjet bio je povod za organizaciju simpozija o korejskoj medicini, odnosno mogućnostima za razvoj i suradnju dviju zemalja u području zdravstva.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam