NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Dodatna edukacija medicinskih sestara i tehničara

27.10.2023

U petak,13. listopada 2023. godine troje naših kolegica i kolega; Dijana Čepin, bacc. med. techn, Maja Bezić, mag. med. techn. i Ivan Šimac, mag .med .techn., sudjelovali su na tečaju trajne izobrazbe u organizaciji Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te Hrvatskog društva za psihoterapiju, psihosocijalne metode liječenja i ranu intervenciju kod psihotičnih poremećaja HLZ-a te istoimenog Referentnog centra Ministarstva zdravstva RH pod temom „Psihoterapijski pristup bolesniku u psihijatrijskim ustanovama".
 
Kao što su i organizatori naveli, u zadnjih nekoliko desetljeća liječenje psihijatrijskih poremećaja znatno se promijenilo te je cilj liječenja usmjeren potpunom oporavku uz prihvaćanje načela cjelovitog psiho-bio-socijalnog koncepta. Stavljen je naglasak na važnu ulogu psihoterapijske edukacije medicinskih sestara i tehničara u terapijskom procesu, kao i na njihovu poziciju u cjelokupnom multidisciplinarnom timu.
Na tečaju se govorilo o psihoterapijskom pristupu u institucionalnim uvjetima, regresivnim ponašanjima, utjecaju ranih objektnih odnosa na psihopatologiju pacijenta, kao i o korelaciji psihoterapijskog pristupa i psihofarmakološkog liječenja.

Nakon teorijskog dijela, kolege su sudjelovale i na Fishbowl superviziji prikaza slučaja te grupnoj diskusiji, kao i na iskustvenim grupama uz vodstvo priznatih psihoterapeuta i supervizora.

S kolegama iz Klinike za psihijatriju Sv. Ivan imamo uspostavljenu dugogodišnju suradnju. Proteklih 20 godina velik broj medicinskih djelatnika ŽSB Insula je kroz kontinuiranu edukaciju stekao naziv psihoterapeut iz različitih psihoterapijskih pravaca. Sinergija, znanja i razmjena iskustava uvijek su važni za dobrobit liječenja.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam