NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Donacija Lions Cluba San Marino Undistricted

9.6.2015

U nedjelju, 7. lipnja, Psihijatrijsku bolnicu Rab posjetila je delegacija Lions Cluba San Marino Undistricted s donacijom sprava za vježbanje za jedinicu fizikalne terapije i rehabilitacije. Donaciju za bolnicu su ravnateljici, doc. dr. sc. Vesni Šendula Jengić, uručili dr. Alessandro Barulli, predsjednik Lions Cluba San Marino Undistricted, dr. Nikola Šimetović te profesor Marcello Bollini. 

Izaslanike  Lions Cluba San Marino domaćini su upoznali s razvojem Bolnice proteklih godina te promjenama vezanim na reformu sustava zdravstva u RH. Podsjetili smo se na teške godine Domovinskog rata kada je nastalo i poznanstvo i prijateljstvo sa San Marinom. Dočeku se pridružio i dugogodišnji prijatelj i poveznica sa San Marinom g. Damir Španjol. U razgovoru s našim gostima čuli smo o problemima s kojima se susreće Republika Italija, a koji za sada nemaju reperkusija na San Marino. Velik dolazak izbjeglica sa obala Afrike, njihovi brojni zdravstveni,socijalni i drugi problemi stavljaju pred građane EU, i sve ljude, novi ispit humanosti i odgovornosti.

Prijateljstvo i pomoć različitih ustanova i udruga San Marina našoj bolnici traje već više od 20 godina, još od 1992. godine kada je stigla prva humanitarna pomoć koju je tada organizirao Crveni Križ San Marina. Ova će donacija  doprinijeti radu u neurokognitivnoj te fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, posebno na dobrobit korisnicima naših usluga.  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam