NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Facebook bolnice

25.1.2012


 Čovjek je uvijek na sve načine pokušavao ići kraćim putem I  svoje “probleme” riješavati što je moguće lakše. Zbog toga se I tehnologija penje na sve viši nivo. Komunikacija preko društvenih mreža s vremenom se jako proširila i postala neizbježan način Internet druženja i javnih rasprava. Društvenim mrežama danas se koriste stotine milijuna ljudi, pa naravno i bolnica.


http://www.facebook.com/bolnicarab


Što je Facebook?

Facebook (stilizirano facebook) je socijalna mreža usluga i interaktivna web stranica, pokrenuta u veljači 2004. godine, u vlasništvu Facebook Inc., koju mnogi ljudi koriste kako bi ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji. Facebook ljudima pruža jednostavan način za komuniciranje, dijeljenje informacija, fotografija, videozapisa i preuzimanje informacija o drugima.  Korisnici mogu stvoriti osobni profil, dodati ostale korisnike kao prijatelje, razmjenjivati poruke, uključujući i automatske obavijesti kada ažuriraju svoj profil. Osim toga, korisnici se mogu pridružiti skupinama korisnika zajedničkog interesa, organiziranim po radnim mjestima, školama ili fakultetima ili po drugim osobinama. Ime usluge proizlazi iz kolokvijalnog naziva za knjigu koja se daje studentima na početku akademske godine od strane sveučilišnih uprava u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi pomogli studentima da bolje upoznaju jedni druge. Facebook omogućuje svakome tko izjavi da ima barem 13 godina da postane registrirani korisnik stranice.

Facebook je vaš “zid”
Facebook “zid” je mjesto gdje se sve događa. To je mjesto gdje ćete pisati što radite, komentirati ono što drugi rade ili dijeliti fotografija i članke sa svojim prijateljima. Također ćete vidjeti što vaši prijatelji ili obitelj postavljaju na svoj zid, te će svatko od njih moći mogu doći na vaš zid i pisati komentar na vašem zidu. Dakle, ne samo da je Facebook zid odlično mjesto gdje možete sve obavijestiti da ste se vratili s odmora i postaviti fotografije s putovanja; to je također mjesto gdje započinjete razgovore i obavještavate prijatelje o interesantnim stvarima koje ste našli na internetu (npr. o glazbenim spotovima koje ste našli na Youtube-u)

Facebook je odličan za poslovanje
Facebook također možete koristiti za ostajanje u kontaktu sa suradnicima, sadašnjim i bivšim poslovnim partnerima. Isto tako Facebook je odlično mjesto za objavu aktivnosti koje provodi naša ustanova.

Dakle, kome bi preporučiti korištenje Facebook-a?

Mislimo da je Facebook posebice idealan za vas, ako imate 18-50 godina i želite držati u kontaktu sa svojim prijateljima i obitelji u zemlji ili u svijetu. Ne morate biti stručnjak za korištenje računala za korištenje Facebook-a, jer ako ga vaši prijatelji koriste, možete i vi!  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam