NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet u posjetu Bolnici

3.2.2012

Našu Bolnicu posjetili su članovi Hrvatske Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet iz Zagreba: Mira Katalenić, predsjednica Udruge, Lucija Katalenić, stručna suradnica Udruge, Tea Selaković, savjetnica za korisnike terapijskih pasa, te radni instruktori iz Centra za rehabilitaciju Silver: Julijana Gorgy Matešić i Blaženka Antolin. Gosti su sa sobom doveli i dva terapijska psa Xantu koja je pas vodič gđe. Mire Katalenić i Hatchi koji je pas za socijalizaciju. Posjeta ove Udruge posebno je zanimljiva i korisna za djelatnike naše Bolnice s obzirom da se i kod nas već godinu dana provodi terapija s psom.
S radom Hrvatske Udruge za školovanje pasa vodiča i moblitet upoznala nas je predsjednica Udruge Mira Katalenić.                                         

 Stručna suradnica Udruge Lucija Katalenić, prof. logoped, održala je predavanje na temu „Terapija psima – mogućnosti rada i pozitivni učinci“ istakavši prirodnu povezanost čovjeka i životinja, naročito pasa, koja postoji od najdavnijih dana čovjekova postojanja. Kroz predavanje dobili smo korisne i zanimljive informacije o karakteristikama terapijskih pasa, načinu uključivanja psa u rad, istraživanjima koja pokazuju fiziološke i psihološke pozitivne učinke terapije s psom. Iznesena su iskustva Udruge prema kojima druženje s psom pozitivno utječe na fizički razvoj osobe, socijalni,  emocionalno-psihološki, kognitivno-mentalni razvoj, te potiče pozitivne oblike ponašanja i duhovni razvoj.
Istraživanja su pokazala da draganje psa potiče opuštanje, dovodi do smanjenja krvnog tlaka i povisuje temperaturu kože. Rezultat druženja s psom je i povećanje spoznajnih procesa, povećanje amplitude pokreta, snage i ravnoteže, smanjenje anksioznosti.
Po završetku predavanja djelatnici Bolnice mogli su postavljati pitanja, a ravnateljica Bolnice Vesna Šendula -Jengić posebno se zahvalila našoj voditeljici terapijskog psa Maka, Vandi Rožman koja se za  Maka nastavlja brinuti i nakon završetka radnog vremena, brine o svim njegovim potrebama dvadeset i četiri sata na dan, što iziskuje posebno zalaganje i pokazuje posebnu ljubav.                                              Gosti i domaćini u pratnji pasa prošetali su bolničkim parkom i posjetili Odsjek za inegrativnu rehabilitaciju. 
 
Našu Bolnicu posjetili su članovi Hrvatske Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet iz Zagreba: Mira Katalenić, predsjednica Udruge, Lucija Katalenić, stručna suradnica Udruge, Tea Selaković, savjetnica za korisnike terapijskih pasa, te radni instruktori iz Centra za rehabilitaciju Silver: Julijana Gorgy Matešić i Blaženka Antolin.

Gosti su sa sobom doveli i dva terapijska psa Xantu koja je pas vodič gđe. Mire Katalenić i Hatchi koji je pas za socijalizaciju. Posjeta ove Udruge posebno je zanimljiva i korisna za djelatnike naše Bolnice s obzirom da se i kod nas već godinu dana provodi terapija s psom.


S radom Hrvatske Udruge za školovanje pasa vodiča i moblitet upoznala nas je predsjednica Udruge Mira Katalenić.        Stručna suradnica Udruge Lucija Katalenić, prof. logoped, održala je predavanje na temu „Terapija psima – mogućnosti rada i pozitivni učinci“ istakavši prirodnu povezanost čovjeka i životinja, naročito pasa, koja postoji od najdavnijih dana čovjekova postojanja. Kroz predavanje dobili smo korisne i zanimljive informacije o karakteristikama terapijskih pasa, načinu uključivanja psa u rad, istraživanjima koja pokazuju fiziološke i psihološke pozitivne učinke terapije s psom. Iznesena su iskustva Udruge prema kojima druženje s psom pozitivno utječe na fizički razvoj osobe, socijalni,  emocionalno-psihološki, kognitivno-mentalni razvoj, te potiče pozitivne oblike ponašanja i duhovni razvoj.

Istraživanja su pokazala da draganje psa potiče opuštanje, dovodi do smanjenja krvnog tlaka i povisuje temperaturu kože. Rezultat druženja s psom je i povećanje spoznajnih procesa, povećanje amplitude pokreta, snage i ravnoteže, smanjenje anksioznosti.
Po završetku predavanja djelatnici Bolnice mogli su postavljati pitanja, a ravnateljica Bolnice Vesna Šendula-Jengić posebno se zahvalila našoj voditeljici terapijskog psa Maka, Vandi Rožman koja se za  Maka nastavlja brinuti i nakon završetka radnog vremena, brine o svim njegovim potrebama dvadeset i četiri sata na dan, što iziskuje posebno zalaganje i pokazuje posebnu ljubav.                                                               
Gosti i domaćini u pratnji pasa prošetali su bolničkim parkom i posjetili Odsjek za inegrativnu rehabilitaciju.


Pogledajte slike u fotoalbumu bolnice:   više>>>>


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam