NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Logopedska ambulanta

30.8.2016

Logopedska ambulanta
 
Usluge:

  • logopedska dijagnostika
  • logopedska terapija

- za djecu školske i predškolske dobi
 
- uz uputnicu pedijatra
 
- termin dogovoriti na broj   051/ 750 658


Logopedija je samostalna, autentična znanstvena disciplina. Bavi se određenom problematikom čovjeka, problemima verbalne komunikacije, odnosno poremećajima govora, glasa, jezika, čitanja i pisanja. Kao multidisciplinarna znanost, logopedija integrira područja iz medicinskih, lingvističkih, psiholoških i pedagoških znanosti, a u skladu s potrebama prevencije, dijagnostike, terapije, istraživanja govorno-jezičnih poremećaja, što je i predmet logopedije.
Neki zdravstveni problemi  kao svoje prve simptome  imaju uvodno opisane smetnje. Poznata je činjenica da brojni tjelesni poremećaji i stanja utječu na naše zdravlje stvarajući pri tome i dodatne psihičke smetnje i patnje. Uspješna komunikacija  poboljšava međusobno razumijevanje i odnose s okolinom. Zbog toga je ona važan sastavni dio liječenja i rehabilitacije. 
 
Logoped na odjelu psihijatrije

Na psihijatrijskom odjelu logoped radi s pacijentima koji provode bolničko ili ambulantno liječenje dominantno  zbog psihičkih smetnji. U suradnji s liječnicima psihijatrima i stručnim suradnicima u zdravstvu, posao logopeda odnosi se na specifično područje patologije verbalne komunikacije. 
Logopedski pristup utječe na bio-psiho-socijalni status čovjeka – komunikatora. Terapijski cilj je fokusiran na uklanjanje ili reduciranje onih čimbenika koji ometaju, otežavaju, ograničavaju ili onemogućavaju akt i proces verbalne komunikacije. S obzirom na primarne psihičke smetnje pacijenta, usporen je razvitak sposobnosti komunikacije koji osobu dodatno ograničava kao društveno i komunikativno biće.
Kod osoba sa psihičkim smetnjama, poremećaji verbalne komunikacije mogu biti privremenog ili trajnog karaktera ovisno o psihičkom stanju osobe. Stoga je jako važna kontinuirana suradnja logopeda s čitavim stručnim timom, prvenstveno s liječnikom psihijatrom.
 
Logoped u Psihijatrijskoj bolnici Rab dodatno je educiran u području psihoterapije i art terapije.
  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam