NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Nakon jubilarne 15. berbe lavande u budućnost gledamo s optimizmom

1.7.2021

Iz jutarnje tišine, malo poslije 6 sati ujutro, počeli su se okupljati berači lavande. Bez puno priče i s osmijehom na licu prihvatili su se berbe plodova koje su, uz pomoć neumornih pčela, uzgojile vrijedne ruke naših djelatnika.
 
Ove godine obilježili smo jubilarnu 15. berbu lavande i ne možemo ne sjetiti se našeg pokojnog Maestra Ljube Stipišića Delmate, koji je oduševljen lavandom pomogao napraviti naš prvi CD „Duša lavande". Na njemu su se našle i tematske pjesme naših bolesnika, koje je on uglazbio za najbolje dalmatinske klape.
 
Kada pogledamo iza sebe, možemo se složiti da ovaj posao nije lak. Niti je bilo lako u vrijeme pandemije posvetiti se našim lavandinim poljima. No, kada vidimo postignute rezultate, u budućnost gledamo s optimizmom i sigurnošću da ništa ne može ugroziti aktivnosti koje se rade sa srcem.
 
Iako je i ove godine zbog pandemije koronavirusa berba prošla bez sudjelovanja lokalne zajednice – članova različitih udruga, umjetnika, gostiju, turista i mnogih drugih posjetitelja – želimo vjerovati da ćemo naredne godine biti u mogućnosti podijeliti radost s njima.
 
Sada predstoji sušenje snopova lavande, koji će svojom aromom obogatiti mnoge domove i radne prostore. A to je zasluga svih koji su sudjelovali. Posebno se zahvaljujemo organizatorima, beračima, vezačima, nosačima, vozačima i svim drugim volonterima koji su doprinijeli tome da težak posao zapravo bude vedar, lak i plodonosan.
 
Atmosferu s berbe lavande možete dočarati pomoću fotografija u GALERIJI.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam