NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Neurofeedback

11.8.2016

Neurofeedback, ili EEG biofeedback, odnosi se na posebnu vrstu biofeedback metode u kojoj radimo sa senzorima koji, slično EEG pregledu, mjere električnu aktivnost mozga i na koju želimo utjecati kako bismo poboljšali nečije zdravlje.


Radi se o neinvanzivnoj terapijskoj tehnici koja se koristi kod odraslih i djece da bi se podržalo zdravo funkcioniranje mozga i centralnog živčanog sustava. Neurofeedback se koristi kao komplementarna metoda u tretmanu čitavog niza poremećaja, a neki od njih su: ADHD, ovisnosti, depresivni i anksiozni poremećaji, poremećaji spavanja itd.

Može se koristiti i kod zdravih pojedinaca u svrhu postizanja vrhunske izvedbe tj. poboljšanja određenih kognitivnih funkcija kao što su pažnja, koncentracija, stabilnost itd. U Psihijatrijskoj bolnici Rab ovu terapijsku metodu provodi tim posebno educiranih djelatnika, često u kombinaciji s različitim modalitetima individualne i grupne terapije i drugim terapijskim tehnikama, ovisno o individualnim potrebama svakoga pacijenta.
Terapija se provodi na uputnicu ili uz plaćanje.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam