NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Novi uređaj za funkcionalnu magnetsku stimulaciju (FMS) je na raspolaganju korisnicima naših usluga

5.11.2021

Poštovani korisnici naših usluga,
 
ovime Vas obavještavamo da je naš novi FMS uređaj u funkciji i raspoloživ za upotrebu.
 

Terapija FMS uređajem je izuzetno korisna kod bolova u donjem dijelu kralješnice, inkontinencije, neurogenog mjehura, prolapsa mjehura, edema prostate, postporođajnih smetnji i bolnosti. Radi se o bezbolnoj i neinvazivnoj metodi kojom se vrši dubinska stimulacija mišićnih struktura, nema dodira s kožom i posebice je pogodna za bolesnike kojima elektroterapija ne odgovara.
 
Magnetno polje generirano ovim uređajem uzrokuje kontrakcije mišića zdjeličnog dna. Ova terapija je prikladna za sve tipove urinarne i fekalne inkontinencije. Značajno poboljšava proces rehabilitacije nakon operacije urogenitalnog područja te nakon porođaja. FMS također pomaže pacijentima sa seksualnom disfunkcijom i kroničnom boli u području zdjelice i lumbalnog dijela kralježnice.
 
Učinci magnetske stimulacije su povećanje snage i izdržljivosti sfinktera i mišića zdjeličnog dna. Tijekom stimulacije pacijent je fokusiran na mišićne kontrakcije što omogućava jednostavniji način učenja ispravnog izvođenja vježbi. Terapija ima pozitivne učinke na poboljšanje spolnih odnosa, erekciju, mogućnost postizanja orgazma te kontrakcije mišića prepona i glutealnih mišića.
 
U našoj bolnici radi tim od 14 fizioterapeuta srednje i visoke stručne spreme te magistara fizioterapije. S obzirom da su naše dvije stalno zaposlene fizijatrice na rodiljnom dopustu, u tim naše fizikalne terapije i rehabilitacije povremeno se uključuju tri fizijatrice - doc. dr. sc. Ljubinka Frlan-Vrgoč, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, Vlasta Grubišić-Karavanić, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, subspecijalist reumatologije, a od idućeg tjedna timu se priključuje i Magda Rajković Ojurović, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, čime smo osigurali dostupnost i visoke standarde naših usluga.
 
Nudimo pakete usluga za fizikalnu terapiju i stimulaciju mišića zdjelice, te lumbalno-sakralnog dijela kralješnice: https://www.bolnicarab.hr/hr/cjenik_ambulantna_fizikalna_terapija/1016/153
 
Javite nam se za savjetovanje, sve dodatne informacije i dogovor oko odabira primjerenog paketa usluga sukladno vašim potrebama. Zahvaljujemo vam na povjerenju!


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam