NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Obilježavanje 24. Svjetskog dana bolesnika u Psihjatrijskoj bolnici Rab

11.2.2016

Danas smo u našoj bolnici obilježili 24. Svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine s ciljem da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, ali i za rad onih koji su bolesnicima najbliži, a to su zdravstveni radnici. 
Kao i svake godine, tako su i ove godine glavni dio programa publici predstavile osobe koje se ovdje trenutno nalaze na liječenju. Oni su uz pomoć naših radnih terapeuta, osmislili i postavili simpatičnu, zabavnu, poučnu i odlično odglumljenu predstavu o važnim životnim odlukama i putevima na koje nas one dovedu. Izvrsnom predstavom razveselili su brojnu publiku pacijenata i djelatnika Bolnice, ali i gostiju koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. 
Sam program započeo je predstavljanjem bolnice i pozdravnom riječju ravnateljice, doc. dr. sc. Vesne Šendula Jengić, a publiku su još pozdravili gradonačelnik Grada Raba, g. Nikola Grgurić, kamporski župnik fra Ivan Gavran te predsjednica rapske Udruge likovnih i književnih stvaralaca „ULIKS" gđa. Vesna Mihelčić Kurelić. Izrazivši potporu Psihijatrijskoj bolnici Rab, kao ustanovi koja kontinuirano pokazuje razvoj i napredak u radu te širi ponudu zdravstvenih usluga i za vanjske pacijente, osobito otočane koji su ranije morali putovati da bi te usluge dobili, gradonačelnik Raba je ovom prigodom ravnateljici Bolnice simbolično uručio donaciju za potrebe nedavno otvorene Ambulante za fizikalnu medicinu. Radi se o  biostimulativnom laseru  za površinske i dubinske strukture tkiva u fizikalnoj terapiji. Koliko je ova ambulanta vrijedna otočanima govori podatak da je u samo tri mjeseca u ovoj ambulanti pruženo gotovo 1500 zdravstvenih usluga.
Kamporski župnik, fra Ivan Gavran u svojem je obraćanju podsjetio da je današnji dan spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, poznate po brojnim čudesnim ozdravljenjima, što je zaželio svim bolesnicima. Predsjednica udruge ULIKS, gđa. Vesna Mihelčić Kurelić  se osvrnula na suradnju Udruge s Bolnicom koja traje već 12 godina, od samog početka rada Udruge. Tijekom tih godina članovi Udruge svojim su likovnim radovima, stvorenima tijekom ljetnih i zimskih likovnih radionica u Bolnici, ukrasili, obojili, oživjeli i oplemenili mnoge bolničke prostorije i unijeli ljepotu umjetnosti i prirode u bolesničke sobe i duše. U ime Udruge gđa. Mihelčić Kurelić darovala je jednu sliku Bolnici i jednu sliku predstavnicima Crkve. Darove su prihvatili ravnateljica Bolnice te vlč. Anton Depikolozvane u ime Crkve. U zahvalu za dugogodišnju suradnju ravnateljica je Udruzi darovala monografiju Bolnice u kojoj se govori o nepunih 60 godina rada i brojnih događanja, ljudi, udruga i ustanova koje su ostavile svoj trag u povijesti rada ove Bolnice.
Zahvaljujemo svima koji su darovali svoje vrijeme i rad da ovaj dan učinimo malo posebnijim, radosnijim i vedrijim čak i kada se sunce zakloni iza oblačka.  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam