NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva 2023.

15.5.2023

Prigodnim druženjem 12. svibnja u Bolnici je obilježen Međunarodni dan sestrinstva te su medicinske sestre i tehničare naši vrijedni kuhari i slastičari iznenadili ukusnom tortom!
 
Uz to, medicinski tehničar Ivan Šimac predstavljao je svoje kolege na panel raspravi 'Kako motivirati medicinske sestre za nastavak rada u struci', održanoj na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci!
 
 
Povodom Međunarodnog dana sestrinstva ravnateljica i glavna medicinska sestra Bolnice kolegicama i kolegama uputile su prigodne čestitke

Drage sestre i tehničari,
 
danas je Vaš dan, Međunarodni dan sestrinstva koji javnost uvijek iznova podsjeća na važnost i ulogu medicinskih sestara i tehničara u njezi i skrbi za bolesnike, ali i nezamjenjivu ulogu u zdravstvenom timu koja čini razliku i dodanu vrijednost funkcioniranju tima, ustanove i cjelokupnog zdravstva. Rad s najranjivijima izuzetno je zahtjevan te, uz odgovornosti i stručnost, podrazumijeva ljubav prema čovjeku, empatiju i humanost. Čestitam Vam Međunarodni dan sestrinstva i zahvaljujem na svakodnevnom predanom radu, kontinuitetu i entuzijazmu u liječenju i skrbi za naše bolesnike, ali i svakoj riječi, osmijehu, utjesi i potpori kada je teško, što vaše zanimanje čini jednim od najplemenitijih i najhumanijih poziva uopće.
 
Ravnateljica
prof. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić
 

Drage kolegice i kolege,
 
obilježavanjem Dana sestrinstva svake godine na današnji dan medicinske sestre i tehničari ipak dobiju skromnu priliku da se čuje njihov glas i da se napravi mali podsjetnik na važnost i dragocjenost svega što medicinske sestre i tehničari znače za ono što je neprocjenjivo važno svakome pojedincu, a to je zdravlje. Moć koju daje prilika da se pomogne kada su drugi nemoćni i neutješni izdvaja naš poziv od ostalih. Ovo je poziv našeg srca, on je jedinstven i autonoman, a nerijetko znači i više od same medicine. Ovaj poziv u sebi nosi stručnost i snagu, utjehu i ljubaznost, a nadasve stalnu prisutnost uz bolesnika. Vještina rada s duševnim bolesnicima ima dodatnu težinu i iziskuje dodatna teorijska znanja za razumijevanje brojnih mentalnih poremećaja kojih je sve više u ovom modernom svijetu, poštivanje i znanje o etičkim normama u odnosu na čuvanje profesionalne tajne, poštivanje privatnosti i očuvanju dostojanstva. Danas je prilika reći da ljepota i težina ovog poziva, snaga svakog od vas leži u trenucima kada ste uz naše bolesnike nasmijani i kada ste žalosni, budni i kada svi bezbrižno spavaju, kada strpljivo pronalazite lijepe riječi i razgovarate sa svima onima čija je usamljenost puno smrtonosnija od njihovih medicinskih nalaza, kada užurbano izvršavate svoje dnevne zadatke iako već ide prekobrojni prekovremeni sat, a noge jasno poručuju da se trebaju odmoriti, kada vam se po stoti put desi nerazumijevanje između mora papirologije i nestrpljivih bolesnika koji čekaju terapiju, grupu ili da odvojite pet minuta za nešto što je važnije od svega ostalog. S ponosom mogu reći da sam zahvalna što sam dio ove naše lijepe priče, malog ali ipak velikog kolektiva koji grade kvalitetni timovi s vrijednim i profesionalnim vodstvom, a koje čine ljubav, snaga i čast. Od srca Vam čestitam Međunarodni dan sestrinstva te zahvaljujem na znanju, trudu i brizi koju svakodnevno pružate našim pacijentima!
 
Glavna medicinska sestra Bolnice i pomoćnica ravnateljice
Estera Paparić


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam