NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Obilježen Svjetski dan radne terapije

30.10.2023

Dana 27. listopada obilježava se Svjetski dan radne terapije, a ovogodišnji slogan je „Ujedinjeni kroz zajednicu". Radna terapija struka je kojoj je cilj svakom pojedincu omogućiti što samostalnije i kvalitetnije sudjelovanje u svim svakodnevnim aktivnostima – samozbrinjavanje, produktivnost i razonoda.

Ove godine u našoj ustanovi Dan radne terapije obilježili smo programom „Što rade radni terapeuti? – Dan otvorenih grupa". Cilj programa bio je svim pacijentima, ali i široj javnosti, pružiti informacije i raznoliko iskustvo sudjelovanja u različitim radnoterapisjkim grupama, kako bi pritom kroz zajedništvo grupnog rada bolje upoznali radnu terapiju i njezine koristi u svakodnevnici.

Osmišljavanje, planiranje i strukturiranje dana utječe na bioritam i dobrobit pojedinca, kreativnost potiče emocije i kogniciju. Vještine samozbrinjavanja i planiranja dnevnih aktivnosti u okviru home managementa, financijska pismenost, zdravstvena pismenost itd. neophodne su za samostalan život. Kako održati i unaprijediti osobno funkcioniranje na svim područjima jedan je od zadataka radnog terapeuta.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam