NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Obilježili smo Svjetski dan bolesnika

14.2.2011

 


Svjetski dan bolesnika u Psihijatrijskoj bolnici Rab i ove godine obilježen je nizom aktivnosti. Osobe koje se u našoj Bolnici nalaze na liječenju, uz pomoć radnih terapeuta, osmislile su i izvele glazbeno- scenskim programom u Kongresnoj dvorani Bolnice. Zabavan i šarolik program sastojao se od recitacija, pjevanja, sviranja i glume.
Obilježavanju Svjetskog dana bolesnika, osim osoba na liječenju  i djelatnika bolnice, prisustvovali su članovi Udruge ULIKS, te predstavnici crkve: provikar Anton Depikolozvane i svećenik Anton Turčić.
- ULIKS-ovci koji su s nama dugi niz godina, učinili su da umjetnost zavlada našim prostorima, a ovaj puta imaju specijalnu misiju: oslikati novi zatvoreni odjel naše Bolnice, istakla je ravnateljica Bolnice doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić, pozdravljajući sve prisutne na proslavi Dana bolesnika.
Naime, članovi Udruge ULIKS,  koja okuplja rapske likovne i književne umjetnike, s Bolnicom surađuju već godinama, rado priređuju likovne kolonije u Bolnici, a nastale radove nam uvijek poklanjaju. Povodom ovogodišnje proslave Dana bolesnika održali su likovnu koloniju u specifičnom prostoru novog zatvorenog odjela. Tijekom kolonije nastala su brojna likovna djela pod zajedničkim nazivom „U potrazi za svjetlom“, koja će krasiti  i oplemeniti prostore novog odjela.
Glavna medicinska sestra bolnice Štefica Deželjin, vms, osobama koje se liječe u našoj Bolnici poželjela je što skoriji povratak kućama, poručivši im da je osoblje Bolnici uvijek tu za njih, spremno pružiti pomoć u bilo kojem trenutku.
 Proslava je nastavljena na Odsjeku radno-okupacione terapije gdje je za bolesnike priređen domjenak uz muziku i ples.

 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam