NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Odjel za akutna i krizna stanja

Odjel za akutna i krizna stanja

31.1.2017

Prijemi se obavljaju gotovo svakodnevno, bilo kao nastavak liječenja nakon akutnog zbrinjavanja s osiguranim prijevozom iz KBC Rijeka - Klinike za psihijatriju i KBC Split - Klinike za psihijatriju, bilo kao hitni individualni prijemi.  
Na odjelu surađuje i tim psihologa, socijalnih radnika te ostalih terapeuta u procjeni optimalnih terapijskih intervencija.
Prijem bolesnika započinje opservacijom, psihijatrijskom procjenom u prvom danu i kompletnom dijagnostičkom obradom u prvom tjednu hospitalizacije. 
Ukoliko se ocijeni potrebnim, koristi se i teledijagnostika. Tijekom integrativnog pristupa započinje usmjeravanje i uključivanje bolesnika u terapijske aktivnosti (psihoterapijska grupa, socio-terapijska grupa, radno-okupaciona terapija, rekreativna i druge terapije). Za nastavak terapijskog tretmana, bolesnika se upućuje na jedan od rehabilitacijskih odjela u cilju daljnjeg liječenja i rehabilitacije. 
Već u samom početku liječenja vrši se i psihosocijalna procjena koja se odnosi na mogućnost socijalnog prihvata bolesnika po otpustu. Deset akutnih kreveta služe za hospitalizaciju akutno psihotičnih bolesnika, bolesnika u postupku detoksikacije od opojnih tvari te bolesnika kompromitiranih drugim komorbiditetnim faktorima koji neposredno ugrožavaju zdravlje i život bolesnika. 
Rad u akutnom dijelu odjela fokusiran je prvenstveno na redukciju rizika od samopovređivanja ili povređivanja drugih ljudi, stabilizaciju tjelesnog stanja te na redukciju akutne psihopatologije.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam