NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Odjel za psihosocijalnu rehabilitaciju

31.1.2017

Voditelj odjela: Bernarda Ravnić, dr. med., spec. psihijatar
Glavna sestra: Branka Viskić, dipl. med. techn.
 

Odjel je otvorenog tipa, namijenjen pacijenticama srednje i starije dobi koje boluju od duševnih bolesti (shizofreni poremećaj, shizoafektivni poremećaj, poremećaji raspoloženja, poremećaji osobnosti i ponašanja odraslih, neurotski i somatoformni poremećaji, poremećaji vezani uz stres i dr.). 

Osnovna indikacija za prijem je da akutno psihičko stanje ne ugrožava bolesnicu ni njezinu okolinu i da se ona može uklopiti u neki program rada. Programi su prilagođeni stupnju oštećenja bolesnice, odnosno njezinim trenutnim voljnim i bihevioralnim osobitostima.

Nakon postignutog zadovoljavajućeg psihičkog stanja i uspostavljene mogućnosti urednog funkcioniranja, kako radnog tako i obiteljskog i socijalnog, bolesnice se otpuštaju u osigurane vanbolničke uvjete (povratak kući ili u odgovarajuću ustanovu ili u udomiteljsku obitelj), a liječenje se nastavlja u specijalističko-ambulantnom i parcijalno-hospitalnom tretmanu.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam