NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Održan 5. studentski kongres neuroznanosti NeuRi

30.4.2015

U subotu, 25. travnja, već četvrtu godinu zaredom u našoj je bolnici održan drugi dan studentskog kongresa neuroznanosti NeuRi kojeg organizira FOSS MedRi - Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, a suorganizatori su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Psihijatrijska bolnica Rab. Plenarno predavanje održala je doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, a ostatak dana bio je ispunjen izvrsnim i zanimljivim predavanjima studenata iz Hrvatske i inozemstva. 
Pod motom „Edukacija & Iskustvo" ovim se kongresom želi osvijestiti mlade zaljubljenike u neuroznanost o važnosti nastavka istraživanja ovog područja, omogućiti znanstveno-kongresni okvir studentima (bio)medicinskih studija i pod motom „edukacija & iskustvo" pružiti sudionicima priliku za znanstveno i stručno usavršavanje, prezentaciju rezultata vlastitih istraživanja, te ostvarenje kontakata s kolegama sličnih znanstvenih afiniteta. Tako se sudionici Kongresa, već kao studenti, senzibiliziraju za preventivnu problematiku neuroloških, psihijatrijskih i cerebrovaskularnih oboljenja, čime se daje dodatan doprinos popularizaciji ove specifične javno-zdravstvene problematike koja trenutno predstavlja najveći zdravstveni ekonomski teret u EU, a koji prema trenutno dostupnim podacima iznosi trećinu troška ukupnoga pobola za sve bolesti.

Fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/bolnicarab


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam