NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Otvorenje aromatičnog vrta Osjetilni krugovi

24.8.2015

Jučer je u našoj bolnici otvoren četvrti terapijski vrt. Ovaj puta radi se o vrtu usmjerenom na stimulaciju osjetila, posebno vida i njuha. U vrt će biti zasađeno aromatično i začinsko bilje s aromaterapijskim blagotvornim učincima. Otvorenju su prisustvovali predstavnice Primorsko-goranske županije, gđa. Svetlana Oštrić i Gordana Radošević, predsjednik upravnog vijeća bolnice Marin Lazarić, gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić, predsjednik gradskog vijeća Željko Peran, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Zoran Đogaš te brojni drugi gosti, djelatnici bolnice i studenti i profesori koji su sudjelovali u oblikovanju i izgradnji ovogodišnjega, ali i prošlogodišnjih terapijskih vrtova. "Kreiranje opuštajućeg, smirujućeg i ugodnog okruženja za pacijente, naša je dužnost i zadaća..." rekla je, između ostalog, u uvodnom obraćanju ravnateljica bolnice doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić. Partner i voditelj Design/Build projekta, profesor Daniel Winterbottom, ukratko je objasnio o kakvom se projektu radi. Naime, već više od 20 godina profesor Winterbottom održava praktičnu terensku nastavu za svoje studente Fakulteta krajobrazne arhitekture Sveučilišta Washington u Seattleu, na način da nastavu provode u partnerstvu s javnim ustanovama ili nevladinim udrugama te daruju svoje znanje i rad zajednici, osobito posebno osjetljivim populacijama. Mi smo imali sreću i privilegiju biti dio ovog humanog projekta.
U samome vrtu uzvanici su imali prigodu ostaviti i vlastiti trag sadnjom sadnice lavande, što su s veseljem i u opuštenoj atmosferi brojni gosti i učinili. Na koncu, naša se kuhinja pobrinula za prigodni domjenak u znaku aromatičnog bilja u pićima i jelima.
Naša najveća radost je što ovaj, sada divan, meditativan, udoban i umirujući prostor, postaje još jedan vrijedan dodatak terapiji osoba na liječenju, ali i izvrsno radno okružje za zaposlene, prostor koji obnavlja energiju i osnažuje čula.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam