NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Otvorenje tarapijskog parka "Anima"

23.9.2013

Djelatnici, bolesnici i posjetitelji PB Rab u nedjelju su, uživajući u još uvijek toplom rujanskom suncu, veselo proslavili otvorenje novouređenog dijela bolničkog parka - terapijskog parka "Anima". 

Uređenje ovoga dijela parka izvedeno je kao nastavak uspješne suradnje s Fakultetom za krajobraznu arhitekturu Sveučilišta države Washington (SAD), a u okviru volonterskog projekta pod vodstvom priznatog stručnjaka za terapijske vrtove i krajobraznog arhitekta prof. Daniela Winterbottoma (Seattle, SAD). I ove su nam godine studenti volonteri, darovali vrijedan dar, prostor za djelatnike i za naše pacijente, prostor koji nas oplemenjuje, ali i unaprjeđuje mogućnosti našega rada i učinkovitosti liječenja u našoj bolnici. Više od 30 volontera, studenata sa sveučilišta širom SAD-a, Kanade, te Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, radilo je po povoljnim i nepovoljnim vremenskim uvjetima trideset dana. Dan otvorenja parka bila je prilika je da im se zahvalimo na njihovom daru i trudu. 

Kratak program započeo je uz blage zvuke gitare (dr. Bernarda Ravnić) i recitacijom pjesme publiciste i književnika Krešimira Butkovića u interpretaciji Martine Kovačević, bacc.therap.occup.. O projektu, oblikovanju, izgradnji i iskustvima govorili su voditelji, partneri u projektu. Ravnateljica bolnice, doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić zahvalila se svim sudionicima u projektu na nesebično darovanom vremenu, radu i trudu uloženom za opće dobro i svoj dobroj energiji koja se materijalizirala u oplemenjenom i funkcionalnom prostoru na dobrobit bolesnika, ali i djelatnika bolnice. Prof. Daniel Winterbottom i naš krajobrazni arhitekt i umjetnik  Luka Jelušić objasnili su kako je vrt oblikovan na način da simbolički uvodi elemente mediteranskog ugođaja: drvenu rivu, visoke trave koje pred njom simboliziraju more i na drugoj strani klupu izrađenu u obliku pramca barke. Također su naglasili da se cijeli proces, od oblikovanja do završetka izgradnje, odvio u samo 30 dana. Ove je godine u projektu sudjelovao i Agronomski fakultet iz Zagreba s voditeljicom dr. sc. Ivom Rechner Dika, višim asistentomn na Zavodu za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost, koja se zahvalila svim suradnicima na projektu u svoje ime, te u ime dekanice fakulteta dr. sc. Tajane Krička i voditeljice Zavoda prof. dr. sc. Branke Aničić. Svoja iskustva i vrelo dobrih emocija s prisutnima su podijelili i dvoje studenata iz Zagreba te studentica iz SAD-a.

Radosni smo i zahvalni što smo bogatiji za kutak prirode koji odmara tijelo i dušu, za jednu ljepotu koja nas dotiče, obogaćuje i mijenja.galerija slika


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam