NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

PB Rab posjetili maturanti srednje medicinske škole Mlinarska iz Zagreba sa svojim učiteljima i profesorima

7.6.2014

U petak 6.06. na dan svetog Vida zaštitnika grada Rijeke ali i i sveca zaštitnika slabovidnih,opsjednutih i  progonjenih .Pvijest ovog sveca koji je za života progonjen zbog svojeg svjetonazora i za kojeg se veže čudesno ozdravljenje sina cara Dioklecijana koji je također tada bi u progonstvu datum je početka velike antistigma kampanje koju su započeli studenti Medicnskog fakulteta u Rijeci sa motom .Stani uz mene". I kako vjerojatno baš  kao i efekt leptira na jučerašnji dan Psihijatrijsku bolnicu Rab posjetili su maturanti srednje medicinske škole Milinarska iz Zagreba sa svojim učiteljima i profesorima .
  
iz povijesti Škole : "Škola za medicinske sestre Mlinarska prva je stručna škola za izobrazbu medicinskih sestara u sjevernoj Hrvatskoj. Njen osnutak potaknut je s ciljem da bude sudionik u razvoju preventivne i socijalne medicine na početku 20. st. U tu je svrhu 1927. godine dr. Andrija Štampar osnovao Školu narodnog zdravlja u Zagrebu, kao stručno učilište za osposobljavanje zaposlenih za primjenu socijalne medicine u praksi. Dr. Štampar je također utemeljitelj sestrinstva kao struke i suosnivač je  škole u Mlinarskoj. Pokretač je niza aktivnosti za unapređenje sestrinske struke."

80 maturanta , budućih medicinskih sestara i tehničara koji su svoj budući poziv posvetili humanosti i brizi za čovjeka upoznali su se našim redovnim radom .Pozdravila ih je naša glavna sestra i pomoćnik ravanteja za sestrinstvo Štefica Deželjin koja je i sama pohadjala baš tu srednju školu .
u razgovoru sa medicinskih sestrama i tehničarima kojih je danas u PB Rab gotovo stotinu prisjetili smo se dana osnivanja Bolnice, ali i uloge naših sestara u njezinom razvoju do danas.Glavne sestre odjela Zorica Vujić, Branka Viskić,Marija Ivče , Ivana Janeković Deželjin, Marina Travaš , Marija Matušan predstavile su odjele na kojima rade a s nama su bili i ostali  suradnici koji su zajedno sa gostima obišli Bolnicu .
 
sestrinstvo kao  plemenita struka koju nikad u budućnosti neće moći zamijeniti ni najnaprednije tehnologije  vrijedan je doprinos kvaliteti života naših oboljelih sugradjana.
 
Maturantima i njihovim profesorima čestitamo i želimo još puno uspjeha u radu i školovanju budućih generacija -- 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam