NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Posjet delegacije Republike Koreje Rabu i Psihijatrijskoj bolnici Rab

28.7.2015

Tijekom petka i subote, 24. i 25. srpnja Rab je posjetila delegacija Republike Koreje koju su činili njegova ekscelencija Suh Hyung-won, veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, dr. sc. Dong-Sup Shim, jedan od najuglednijih odvjetnika u Koreji, direktor u  tvrtki Ungbin i dugogodišnji direktor u Ministarstvu za trgovinu, industriju i energetiku Republike Koreje, te g. InKyu Park, predsjednik uprave ECPlaza Network i dugogodišnji direktor Korea Trade Network-a, g. Zoran Horvat, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba te g. Igor Zgrabljić, glavni tajnik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. 
Jedna od glavnih tema razgovora bilo je područje zdravstva i zdravstvenog turizma te je u protokolu bio i posjet Psihijatrijskoj bolnici Rab tijekom prijepodneva 25. srpnja. U pratnji izaslanstva Bolnicu su posjetili i prof. dr. sc. Krešimir Ćosić, te predstavnici Grada Raba, gradonačelnik Nikola Grgurić i zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin. Izaslanstvo je dočekala ravnateljica bolnice doc. dr. Vesna Šendula Jengić sa suradnicima.
Doc. dr. Šendula Jengić je u svojem izlaganju predstavila ustroj i stanje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj kao i Psihijatrijsku bolnicu Rab, njezinu povijest i sadašnjost. Nakon obilaska bolnice, izaslanstvo se osvježilo delicijama pripremljenima u našoj kuhinji pod palicom glavnog kuhara Vlada Kaca, koji je za ovu posebnu prigodu, uz neka tradicionalna hrvatska jela, naučio i nekoliko korejskih.
U posljednje vrijeme Hrvatsku su Koreji približila dva korejska reality showa koji su snimani na lokacijama u Hrvatskoj od kada broj korejskih turista u nas raste, a tom pozitivnom trend će pomoći i izravna zrakoplovna linija Zagreb – Seoul koja bi trebala započeti s letovima ove jeseni.


galerija slika


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam