NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Posjet LWL Hans Prinzhorn Klinici

24.11.2011

Drevna kineska poslovica kaže: "Ne brini se ako napreduješ polako, zabrini se ako stojiš na mjestu." Vrlo je lako uljuljkati se u sigurnost svakodnevnog i poznatog, no mnogo je zanimljivije učiti i mijenjati se. Tako je osam djelatnika iz različitih sektora naše bolnice pošlo na putovanje u gradić Hemer pokraj Dortmunda u Njemačkoj, u dvodnevni posjet jednoj od najuglednijih psihijatrijskih bolnica u toj zemlji, LWL Hans Prinzhorn Klinik. Generalni direktor bolnice, g. Bernd-Martin Schaake i njegov tim, članovi uprave, te posebno gđa. Davorka Lazaneo, glavna sestra odjela za opću psihijatriju, pružili su nam srdačnu i toplu dobrodošlicu, bili su doista izvrsni domaćini, poklonili nam mnogo svojega vremena te nam organizirali dva izuzetno zanimljiva dana predstavljanja i obilaska klinike u Hemeru, Psihijatrijske Klinike u Dortmundu, kao i izdvojenog forenzičkog psihijatrijskog odjela u zatvorskoj bolnici s visokom razinom sigurnosti u Dortmundu čiji stručni i terapijski rad vode djelatnici Hans Prinzhorn Klinike.

Našim njemačkim domaćinima – medicinskom timu i članovima uprave Hans Prinzhorn Klinike predstavljen je rad Psihijatrijske bolnice Rab, dok je pomoćnica Ravnatelja za kvalitetu HP Klinike izdvojila je u svom uvodnom referatu ključne momente u razvoju projekta upravljanja kvalitetom prilagođenog Hans Prinzhorn Klinici. Budući projekti i vizija koju su nam priopćili naši domaćini vrijedna je iskrenog poštovanja.

Iako je Klinika Hans Prinzhorn materijalno bitno većih mogućnosti, što je obično ono što se najprije zamijeti i najlakše opiše, pogled iza tog svjetlucavog zastora otkriva mnogo organizacijskih detalja, maštovitih pristupa, ideja i detalja  koji nemaju materijalnu podlogu, već samo nude odmak od tko zna gdje i kad postavljenih okvira vlastitog uma iz kojih se ne izlazi jer često niti ne primjećujemo da su tu. Delegacija naše bolnice vratila se puna dojmova i lijepih iskustava koja su pokušali prenijeti svojim suradnicima, koliko je to moguće, prezentacijom više od pet stotina fotografija. U neformalnoj i opuštenoj atmosferi, prezentaciju i dojmove o Hans Prinzhorn Klinici suradnicima je predstavio dr. Slaven Zudenigo, a nadopunjavali su ga ostali članovi, svaki u svojem segmentu rada bolnice.

Zahvalni smo gospodinu Schaakeu i njegovim suradnicima na srdačnom gostoprimstvu, želimo im puno uspjeha u radu i radujemo se našoj budućoj suradnji.

  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam