NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Posjet Oca biskupa mons. Valtera Župana Psihijatrijskoj bolnici Rab

21.3.2011

 U sklopu svog pastoralnog pohoda otoku Rabu, mons. Valter Župan, biskup Krčke biskupije posjetio je našu Bolnicu. U pratnji tajnika don Vedrana Kirinčića i fra Nedjeljka Jerkana, predstojnika Samostana sv. Eufemije, biskup se sastao s djelatnicima Bolnice u dvorani Uprave. Ravnateljica Bolnice doc.dr.sc. Vesna Šendula – Jengić visokim je gostima ukratko predstavila rad Bolnice.                                             

 Obraćajući se djelatnicima biskup je rekao kako je došao da nas podrži u našem radu, jer  visoko cijeni ono što radimo. 

              

 - Ne dolazim u svoje ime, već u ime onoga koji me postavio, u Božje ime, u ime onoga koji je rekao: „Što god učiniste najmanjem od moje braće, meni ste učinili.“ Razumijem da je Vaš posao delikatan i težak. Vaš poziv čini još težim to što ste  često pred ljudima koji Vas ne mogu razumjeti, od kojih ne možete očekivati niti zahvalnost.  On je rekao: „Tko dade čašu vode jednome jer je moj učenik, neće mu popasti plaća“. Koliko samo čaša vode Vi dnevno dajete, a dajete i mnogo više, rekao je biskup.                                                       

 Zahvalivši se na prijemu mons. Valter Župan je istakao kako rado posjećuje našu ustanovu, ima nam što reći  i želi nas ohrabriti i podržati u radu.                                  
Biskup je ravnateljici Bolnice na poklon uručio  monografiju Krčke biskupije, a  primio na dar zbirku publikacija naše ustanove posljednjih pet godina kao i suplement monografiji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci gdje je naša ustanova predstavljena kao nova nastavna baza - vršnjakinja Medicinskog fakulteta. 
Mons.  Valter Župan blagoslovio je prostore novouređenog  odjela naše bolnice, te je razgledao bolnički park, polje lavande  i Odsjek za integrativnu rehabilitaciju. 

 

 

     


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam