NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Posjet predstavnika organizacije Mental Health Support

4.3.2024

Mental Health Support je organizacije koja se bavi pružanjem psihološke pomoći pomorcima diljem svijeta kako bi se lakše nosili s odvojenošću od obitelji, usamljenosti, proživljenim pomorskim havarijama, piratskim napadima te drugim traumama i  izazovima koje nosi njihova profesija. Ova usko specijalizirana organizacija prikuplja informacije i razvija preventivne programe te pruža različite oblike podrške i pomoći na više od 7.000 brodova u vlasništvu raznih internacionalnih kompanija. U cilju proširenja svoje djelatnosti, razmatra mogućnost sklapanja partnerstva s ustanovama u Europi u kojima je moguća rehabilitacija pomoraca uz primjenu interdisciplinarnog, multiprofesionalnog i holističkog pristupa.

 

Prepoznavši potencijal ŽSB Insula, predstavnici organizacije Mental Health Support početkom veljače posjetili su bolnicu i predstavili svoju organizaciju. S ravnateljicom prof. dr. sc. Vesnom Šendula Jengić  i njenim timom pritom su razgovarali o mogućoj suradnji.

 

Pomorska smo zemlja s dugom tradicijom; naši pomorski fakulteti daju stručni kadar prepoznat diljem svijeta te naši vrsni pomorci plove svim morima. Danas se, osobito u putničkom prometu, zapošljavaju i osobe drugih profesija. Svaki je brod mali putujući otok sa svojom dinamikom, postignućima, ali i teškim trenucima koje razumijemo. Zahvalni smo što je upravo naša ustanova prepoznata kao potencijali partner.

 

 


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam