NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Posjet župana Zlatka Komadine

15.5.2014

Jučer je s delegacijom pročelnika županijskih upravnih tijela, župan Primorsko-goranske županije, g. Zlatko Komadina, posjetio otok Rab te, između ostalog i Psihijatrijsku bolnicu Rab čiji je županija vlanik i osnivač. U svom obraćanju naglasio je velik napredak bolnice u posljednjih 13 godina, kako u obnovljenoj opremi i infrastrukturi, tako i u kvaliteti stručnoga kadra. Činjenicu da je u relativno  kratkom periodu ova ustanova od  derutnih kapaciteta i značajnog defcita kadra izrasla u iznadprosječnu zdravstvenu ustanovu župan Komadina objasnio je upravo županijskim vlasništvom i strateškim ulaganjem, ali i radom i zalaganjem zaposlenih. 
U obilasku bolnice posjećena je nedavno otvorena nova kuhinja te gradilište gdje se obnavljaju posljednja dva, donedavno ruševna paviljona, koja će omogućiti rasterećenje postojećih odjela i povećanje standarda i  kvalitete smještaja osoba na liječenju. Naznačena je problematika financiranja djelatnosti koju je uz maksimalnu racionalizaciju poslovanja nemoguće kompenzirati, ali i budući razvojni projekti usmjereni na dobrobit sugrađana. PB Rab je trenutno najveći poslodavac na otoku sa cjelogodišnjim poslovanjem, te značajan ne samo ekonomski već i socijalni kapital. 
Na kraju posjeta gosti i domaćini su se prošetali uređenim bolničkim parkom te mjestom gdje se planira daljnje uređenje terapijskog vrta posebno namijenjenog oboljelima od neurodegenerativnih bolesti. 


 
  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam