NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Pozitivan utjecaj životinja na ljudsko zdravlje

13.7.2011

Izborni kolegij za studente prve godine Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, pod nazivom „Pozitivan utjecaj životinja na ljudsko zdravlje“ održan je u našoj Bolnici. Pod vodstvom prof dr. sc. Damira Žubčića, kolegij je organizirao Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Psihijatrijskom bolnicom Rab. Između ostalog, na kolegiju se govorilo o povezanosti čovjeka i životinja, pozitivnom utjecaju životinja na tjelesno i psihičko zdravlja ljudi, te aktivnostima i terapijama kojima se poboljšanje zdravlja postiže. U skladu s odabranim temama, u radionice su, osim stručnih suradnika Veterinarskog fakulteta, uključeni liječnici i stručni suradnici PB Rab, koji su održali niz zanimljivih predavanja. Za studente veterine bilo je posebno zanimljivo upoznati se s načinom na koji se u našoj ustanovi provodi pet terapija uz pomoć terapijskog psa Maka.
Nakon predavanja i obilaska Bolnice održana je završna diskusija. Studenti su izrazili zadovoljstvo predavanjima, te interdisciplinarnim pristupom temama.       

  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam