NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Predavanje o ulozi zanemarivanja u nastanku psihičkih poremećaja

21.8.2023

Istaknuti talijanski psihijatar, psihoterapeut te voditelj Klinike za psihološku medicinu Sveučilišta u Torinu, dr. Luca Ostacoli, putem videolinka djelatnicima Bolnice 17. kolovoza održao je sjajno predavanje "Approach to Neglect in Mental Disorders".
Pritom je govorio o različitim oblicima zanemarivanja koji mogu dovesti do dugoročnih posljedica. Naime, istraživanja su pokazala da je uloga emocionalnog zanemarivanja gotovo identična zlostavljanju u pogledu razvoja ličnosti i emocionalnih posljedica koje takvi odnosi mogu imati na pojedinca. Zanemarivanje utječe na psihološko stanje i dobrobit pojedinca, njegovo funkcioniranje i razvoj kognitivnih vještina, ponašanje, sposobnost povezivanja i razvoj socijalnih vještina, psihičko i mentalno zdravlje te na razvoj psihičkih poremećaja i bolesti.
Kao preduvjet za sretan i ispunjen život, dr. Ostacoli u svome je izlaganju istaknuo važnost otkrivanja neriješenih problema i suočavanja s traumama koje mogu biti posljedica zanemarivanja. Zatim se fokusirao na EMDR psihoterapijski pristup koji se pokazao iznimno uspješnim u radu s traumama, osvrnuvši se pritom na EMDR protokol i terapijske tehnike.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam