NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Predavanje prof. dr. sc. Slavka Sakomana

29.6.2012

 

Voditelj referentnog Centra za ovisnosti o drogama Ministarstva zdravstva u Kliničkoj bolnici „Sestre Milosrdnice“, prof. dr. sc. Slavko Sakoman, dr. med. spec. psihijatar održao je predavanje za djelatnike Psihijatrijske bolnice Rab. Tema interaktivnog predavanja bila je „Indikacije za bolničko liječenje ovisnika“ – parametri kvalitete i uspješnosti tretmana.
U okviru predavanja bilo je riječi o poziciji psihijatrije unutar programa i mjera za suzbijanje problema ovisnosti. Prof. dr. sc. Slavko Sakoman je istakao kako Hrvatska bilježi  smanjenje broja novooboljelih opijatskih ovisnika za razliku od većine zemalja. Čak 75% heroinskih ovisnika je u našoj zemlji pokriveno tretmanom, dok je taj postotak u zemljama EU znatno niži (40%).  Također, znatno je smanjen broj oboljelih od HIV-a  koji sada iznosi samo 0,3% ovisnika. 
 - Prema svim parametrima, napravili smo nevjerojatnu stvar, istakao je Sakoman. Osvrnuvši se na rad s ovisnicima u našoj Bolnici istakao je kako su pacijenti prepoznali dobar i topao odnos osoblja Bolnice, te se sve češće odlučuju za liječenje na Rabu.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam