NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Priredba povodom Svjetskog dana bolesnika

11.2.2015

Današnji dan, 11. veljače, dan je kada se obilježava Svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine s ciljem da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb. Ovaj datum ima posebno značenje u Katoličkoj Crkvi jer se tada slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, a marijansko svetište u Lourdesu poznato je po brojnim čudesnim ozdravljenjima.

U našoj bolnici svake godine obilježavamo Svjetski dan bolesnika na način da pacijenti preuzmu redateljsku stolicu te uz pomoć radnih terapeuta naprave program. Ovaj put je  to bila sjajna predstava uz glazbene dionice koja je izvedena pred brojnom publikom pacijenata, djelatnika i gosta. Ovogodišnja je predstava na duhovit način predstavila svakodnevnicu bolesnika na liječenju, a glumci su pokazali ne samo svoje glumačke talente, već i one glazbene. Poruke iz života, komentari u simpatičnoj i veseloj obradi praćeni su pljeskom i veseljem publike.  Poseban vizualni, ali i simbolički ugođaj na sceni je davala pozadina šarenih otisaka dlanova. Jer ruke i riječi najbolje nas povezuju tješe i hrabre...

Već tradicionalno, našem malom slavlju pridružili su se i članovi udruge ULIKS koji su i ovaj puta sudjelovali u likovnoj radionici i donirali svoja umjetnička djela Bolnici koja krase naše hodnike, dvorane i bolesničke sobe. U svom pozdravnom govoru ravnateljica PB Rab doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić, zahvalila se bolesnicima koji su nam dali povjerenje da ih pratimo i pomažemo u kriznom životnom razdoblju, zatim svima koji pomažu i doprinose radu ove ustanove, predstavnicima Crkve i gradske uprave, a udruzi ULIKS je uručila i zahvalnicu na dugogodišnjem nesebičnom darovanju umjetničkog duha i rada na dobrobit pacijenata i zaposlenih. ULIKS-ovci već više od deset godina redovito posjećuju Bolnicu, održavaju likovne kolonije i daruju nam svoje umjetničke radove. Proslava Dana bolesnika je nastavljena na Odsjeku za integrativnu rehabilitaciju gdje je za bolesnike priređen domjenak uz glazbu i ples. Nenajavljeno, za kraj programa nastupila je jedna bolesnica koja je prekrasnim glasom za svih otpjevala pjesmu "Fala".
Hvala svima , Sanji, Mariji, Damiru, Nenu... na  trudu da još jedan lijepo osmišljeni projekt uspije, a koji vraća samopouzdanje, dignitet i veselje u svakodnevnici gdje smo jedan drugome jedini i najbolji partneri i prijatelji i utjeha i lijek. 
Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uljepšali današnju proslavu i dali podršku našem radu, a pacijentima da ustraju na svojem putu ka ozdravljenju.

  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam