Psihijatrijska bolnica Rab - 65 godina rada

1.9.2020

Psihijatrijska bolnica Rab danas slavi svoj 65. rođendan. Ova zdravstvena ustanova ustanovljena je 1. rujna davne 1955. godine i od tada pa sve do danas je u službi svojih sugrađana. Danas je to najveća zdravstvena ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u vlasništvu Primorsko-goranske županije.
Kao i u svakom životu, razvojni put ove zdravstvene ustanove nije bio lagan. Ipak, sretni smo da se danas možemo pohvaliti suvremenom i prosperitetnom zdravstvenom ustanovom, koja iako udaljena od većih centara, ide ukorak s vremenom i razvojem znanosti i struke. Mnogo je toga postignuto tijekom godina. Ova bolnica više nije samo psihijatrijska bolnica, već gotovo i poliklinika i rehabilitacijski centar sa nizom djelatnosti koje zajedno čine dobrobit čovjeku i povećavaju kvalitetu života. Do danas je bolnica pružila više stotina tisuća usluga korisnicima u obliku bolničke, dnevno-bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. U onome što se prije dvadesetak godina činilo nedostižnim, danas uživamo. Malo po malo, korak po korak, snovi i želje postajali su stvarnost. Sve je to rezultat velikog entuzijazma, rada i zalaganja djelatnika, dosljedne podrške vlasnika i osnivača Primorsko-goranske županije, kao i pomoći i suradnje dobronamjernih ljudi, kolega, stručnjaka, znanstvenika, donatora, prijatelja, suradnika... i svih drugih koji su pomogli na tom putu.
Dugogodišnja poslovna i interdisicplinarna suradnja u zemlji i šire, kako u znanstvenom, stručno-medicinskom tako i u infrastukturnom smislu, pratećim odnosno servisnim djelatnostima, rezultirala je prepoznatljivom kvalitetom organizacije i usluge.
Hvala otoku Rabu, našim dragim sugrađanima koji su nas podržali od samog osnutka. Mnogi su svoj profesionalni poziv posvetili radu u ovoj ustanovi ili pak nekom obliku suradnje.
Danas ćemo se simbolično zahvaliti našim djelatnicima, njih devet, koji rade u našoj ustanovi preko 40 godina. Uzajamnost i poznata otočka solidarnost učinila nas je još kvalitetnijima, a nevere su nam osnažile zajedništvo i napunile jedra.
Hvala Gradu Rabu i općini Lopar, brojnim tvrtkama, poduzetnicima, udrugama i donatorima na suradnji i podršci. Svima smo duboko zahvalni i radujemo se budućem radu i ostvarenju današnjih vizija i snova, na dobrobit najviše onih koji nam svakodnevno daju svoje povjerenje za brigu o njihovom životu i zdravlju, ali i svih nas sadašnjih, bivših i budućih djelatnika ove ustanove. Neka nas i u ovim izazovnim vremenima prati humanost, zajedništvo i dobro. Ostanite nam zdravi.
Svima veliko i od srca hvala.
Naš put pogledajte u kratkom filmu ispod ovoga teksta, a svima šaljemo i poznatu pjesmu „Umijeće malih koraka" Antoinea de Saint-Exupéryja koja nas je uz dugogodišnju podršku i stihove našeg Maestra, Ljube Stipišića Delmate, godinama tiho vodila ovim putem kojim sada idemo.
 
 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam