NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Psihijatrijska bolnica Rab provodi serološko testiranje na antitijela i antigensko testiranje na SARS-CoV-2

4.6.2021

Ako vam je potrebno serološko testiranje na antitijela ili brzo testiranje na koronavirus, oba možete obaviti u Psihijatrijskoj bolnici Rab. 
 
Serološki test je jedini način kojim se može utvrditi stanje imuniteta, odnosno je li osoba nakon što je preboljela infekciju virusom SARS-CoV-2  ili se cijepila protiv SARS-CoV-2 razvila specifična IgM i IgG antitijela. Serološko testiranje se provodi iz uzorka venske periferne krvi, a pacijent treba biti natašte. Nalaz se podiže osobno ili se šalje na e-mail adresu u pravilu isti dan, a najkasnije 24 sata nakon testiranja. 
 
Brzim antigenskim testom možete se brzo i jednostavno testirati na trenutnu zaraženost virusom koji uzrokuje bolest COVID-19. Testiranje se izvodi uzimanjem brisa sluznice nosa, a nalaz se izdaje u kratkom roku od uzimanja uzorka. U slučaju da je test negativan, a postoje simptomi, uključujući moguću prethodnu izloženost virusu, potrebno je napraviti PCR test kako bi se bolest potvrdila ili isključila. PCR testiranje također možete napraviti u Psihijatrijskoj bolnici Rab, sukladno važećem cjeniku.
 
Testiranje se provodi svakoga dana od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati u sanitetskom šatoru ispred novog paviljona. Pristup novom paviljonu je s donjeg parkirališta. Za obje vrste testiranja potrebna je prethodna najava na broj 051/750-658 ili putem email adrese spec.prijem@bolnicarab.hr, a cijene navedenih usluga možete vidjeti ovdje.


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam