NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Srednjoškolska akcija darivanja za dušu

24.12.2013

Učenici 2. razreda Srednje škole Markantuna de Dominisa s razrednikom prof. Zdravkom Naletinom inicirali su hvale vrijednu akciju „I vi možete darivati“. Radi se o akciji prikupljanja priloga za osobe koje su u potrebi, ali i o razvijanju osjećaja za druge, o spoznaji da se i more sastoji od bezbroj kapi i da svaka kap čini to more, pa je tako i jedno malo odricanje vrijedna kap u ovoj akciji. Tako se u školi u akciju uključilo mnogo kapljica te su učenici zajednički prikupili gotovo 1.500,00 kn. Inicijatori akcije prikupljenim su sredstvima kupili više od 400 čokoladnih djeda Mrazova koji će se podijeliti pacijentima Psihijatrijske bolnice Rab na Badnjak. Ravnateljica Bolnice, doc. dr. Vesna Šendula Jengić zahvalila se učenicima i profesoru Naletini na njihovom daru napomenuvši da vrijednost njihova dara daleko nadilazi njegovu materijalnu vrijednost. Vrijednost ovoga dara, tog slatkog, svjetlucavog, crvenog, nasmijanog djeda Mraza ne mjeri se niti jednom valutom jer se toplina i djetinja radost koju takav dar probudi u svakom srcu, zbog geste, zbog sjećanja na iskrenu dječju radost, zbog spoznaje da se netko i mene sjetio, mene koji sam daleko od svojih najdražih i koji sam tek na putu prema boljem životu, ti se osjećaji ne mogu empirijski izmjeriti i ne može se na njih staviti cijena.

I u radosti primanja postoji još jedna, pa čak i veća radost, a to je radost darivanja i radost što je tvoja mala kap učinila nešto toliko veliko da je, u stvari, nemjerljivo.

Hvala profesoru Naletini i svim učenicima! 


  Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam