NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Srednjovjekovna apoteka na Rabskoj fjeri 2022.

29.7.2022

Udruga za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama pri našoj Bolnici, nakon kraćeg prekida uzrokovanog pandemijom, s poletom je nastavila sudjelovanje na Rabskoj fjeri kroz suradnju s lokalnom zajednicom. 
 
Tijekom tri večeri, u prekrasnom ambijentu staroga grada Raba, sudionici Fjere uranjaju u prošlost „sretnog otoka", upoznajući se sa zanatima i običajima minulih vremena. Radi se o manifestaciji koja se na dane sv. Jakova, sv. Ane i sv. Kristofora, 25., 26. i 27. srpnja, održava na ulicama, u dvorištima i prizemljima kuća staroga grada Raba od daleke 1364. godine.
 
I ovom prilikom su kroz svoju srednjovjekovnu apoteku, uz mnoge druge radionice i sudionike, volonteri Udruge pridonijeli oživljavanju srednjovjekovnog načina života i tradicijskih vrijednosti te predstavili svoj rad mnogobrojnim gostima ovog svečanog događanja. Time obnavljaju sjećanje na početke i dugu tradiciju zdravstva na otoku Rabu, koji pripadaju upravo tom vremenu - u dodacima Statuta grada Raba iz 1326. godine nalazimo najstarije podatke o zdravstvu, liječnicima i farmaceutima na otoku.
 
Uz široki osmijeh gostima su prezentirali tradicionalne proizvode načinjene od lavandina, hibrida lavande autohtonog u Republici Hrvatskoj, s polja zasađenih u bolničkom krugu (ulje, hidrolat, jastučići, vjenčići, sušeni buketi), ali i kreativne proizvode od prirodnih materijala s otoka Raba (slike, škrinjice, kutijice, ukrasne predmete) koji su rezultat terapijskih aktivnosti Odjela za dijagnostiku, neurokognitivnu i integrativnu rehabilitaciju naše Bolnice. 
 
Hvala svim volonterima na optimizmu, vedrini i predanosti, jer pokazali su da je davanje ono što nas čini sretnima. 
 
Zahvalni smo i posjetiteljima koji su pokazali interes za rad naših volontera i kupovinom proizvoda doprinijeli radu i razvoju programa Udruge. S radošću se prisjećamo proteklih dana, već razmišljajući o narednoj Fjeri. 
 
GALERIJA


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam