NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Sretan Međunarodni dan sestrinstva

12.5.2024

Florence Nightingale smatra se utemeljiteljicom modernog sestrinstva te se na dan njezina rođenja, 12. svibnja, obilježava Međunarodni dan sestrinstva. Posao medicinskih sestara i tehničara vrlo je odgovoran i zahtjevan te podrazumijeva mnogo više od same zdravstvene njege i skrbi o bolesnicima. Upravo zato smatra se jednim od najhumanijih i najplemenitijih zanimanja. Ovogodišnjim Međunarodnim danom sestrinstva nastoji se pokazati da ulaganje u sestrinstvo može donijeti značajne ekonomske i društvene koristi te pridonijeti preoblikovanju percepcije ovog iznimno važnog zanimanja koje se ponekad nažalost podcjenjuje.
 
ŽSB Insula u ovom trenutku zapošljava 12 magistra sestrinstva, 18 stručnih prvostupnika sestrinstva i 56 medicinskih sestara/tehničara srednje stručne spreme, a svaka od tih osoba izuzetno je vrijedna unutar našeg multiprofesionalnog zdravstvenog tima. Ulaganje u ljude ulaganje je u budućnost te se, na dobrobit pacijenata, doškolovanjem i stipendiranjem medicinskih sestara i tehničara kontinuirano ulaže u ovaj važan kadar. Financiranjem školovanja desecima medicinskih sestara i tehničara unatrag dvadesetak godina omogućeno je stjecanje više i visoke stručne spreme. Uz to, ustanova već niz godina stipendira učenike srednje medicinske škole. Brojnim edukacijama, usavršavanjima tehnika i primjenom najboljih praksi ŽSB Insula i u segmentu rada s oboljelima ulaže u kvalitetu i prepoznatljivost. Status grupnog terapeuta tako je kroz višegodišnje edukacije steklo 30-ak medicinskih sestara i tehničara.
 
„Interdisciplinarna i multiprofesionalna suradnja, kao i timski rad, stup su naše kvalitete. Želimo vjerovati da će se upravo ovakav pristup, uz uzajamno povjerenje i predanost radu, njegovati i u generacijama koje dolaze", istaknula je ravnateljica prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić čestitavši pritom našim dragim kolegicama i kolegama Međunarodni dan sestrinstva! 
 
Foto: M. Kordić


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam