NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Svečanost obilježavanja 68. rođendana ŽSB Insula

4.9.2023

Svečanim programom 1. rujna proslavili smo 68 godina postojanja i kontinuirane skrbi za dobrobit naših pacijenata! U prisustvu brojnih uglednika, predstavnika institucija, djelatnika, suradnika, poslovnih partnera i prijatelja Bolnice program obilježavanja ove važne obljetnice započeo je u jutarnjim satima. Nakon predivnog nastupa nagrađivane klape Krijanca, koja je izvela i pjesmu „More" koju je napisao pomorac, bivši pacijent Bolnice, te uglazbio maestro Ljubo Stipišć Delmata, riječi dobrodošlice uzvanicima je uputila ravnateljica prof. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić. Potom su uslijedili pozdravni govori i čestitke predsjednika Upravnog vijeća Bolnice g. Marina Lazarića, gradonačelnika Grada Raba g. Nikole Grgurića, načelnika Općine Lopar g. Zdenka Jakuca te predstavnice Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske gđe. Tanje Paun. Prisutnima se na kraju, ne skrivajući ponos, obratio predstavnik osnivača, župan g. Zlatko Komadina. Kratko se osvrnuvši na golema ulaganja i veliku transformaciju koju je ustanova doživjela posljednjih dvadesetak godina, naglasio je kako je sve uzdignuto na visoku, europsku razinu, te da je s Bolnice skinuta stigma. Ravnateljica prof. dr. sc. Vesna Šendula – Jengić potom se osvrnula na rad, projekte i aktivnosti Bolnice realizirane u proteklom razdoblju, a prisutni su zatim imali priliku sve to vidjeti i doživjeti tijekom obilaska koji je, uz razgled samog kompleksa, uključivao i tri izložbe kroz koje se za ovu priliku nastojalo kratko osvrnuti na povijest Bolnice te predstaviti dio radova nastalih u okviru redovitih programa integrativne rehabilitacije. Potom je uslijedilo druženje uz prigodni domjenak.

Aktivnostima namijenjenima pacijentima, odnosno promocijom novog broja časopisa „Odjeci" te nagradnim kvizom o Bolnici, program je nastavljen u popodnevnim satima.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam